Laptele şi ouăle sunt mai scumpe în Bucureşti decât la Berlin sau în Londra. Culmea e că şi veniturile românilor în comparaţie cu cele ale germanilor sau englezilor sunt mai mici. În schimb, pâinea noastră cea de toate zilele e cea mai ieftină din întreg spaţiul intracomunitar. Am făcut astăzi o comparaţie de preţuri la alimentele de baza în coşul de cumpărături de la noi faţă la cel din Occident.
Iată rezultatul...

Nu mai e demult un secret că preţurile la raft au prins viteză. Un cofrag cu 12 ouă în capitală costă 2 euro şi 17 cenţi, în timp ce în Berlin acelaşi cofrag costă 1 euro şi 90 de cenţi, la Budapesta 1 euro şi 76 de cenţi iar în Sofia 1 euro şi 66 de cenţi.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Laptele a prins şi el un elan semnificativ în ultimul an.  În timp ce la Bucureşti, un litru de lapte este echivalentul unui euro, la Berlin costă 84 de cenţi, iar în Budapesta 73 de cenţi.

Stăm mai bine la alimentul de baza: pâinea. În Bucureşti, costă 50 de cenţi, în timp ce în Budapesta costă 67 de cenţi, la Londra 1 euro şi 25 de cenţi, iar la Berlin 1 euro şi 33 de cenţi.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si