Alimente pe care trebuie să le consumi în această toamnă pentru a avea o imunitate de fier
Toamna a sosit, dar cum ne menținem sănătoși pe parcursul anotimpului rece? Iată care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi în această toamnă pentru a avea o imunitate de fier!
Toamna este aici și, pe lângă culorile frumoase pe care le putem observa în natură, ea vine și cu o mulțime de beneficii.
Fructele și legumele specifice acestui anotimp te pot ajuta să îți întărești imunitatea. Ele te ajută să ai o sănătate de fier și să ocolești răcelile, gripele și infecțiile care pot apărea în anotimpul rece.
Este important să avem o dietă echilibrată și sănătoasă și să ne folosim de tot ceea ce acest anotimp ne poate oferi: fructe și legume delicioase! Iată care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi în această toamnă
Ce fructe mâncăm pentru a avea o imunitate de fier?
Perele sunt unele dintre cele mai delicioase și sănătoase fructe pe care le putem consuma toamna. Ele sunt bogate în antioxidanți și vitamine.
Cu ajutorul acestora putem preveni sau ameliora febra și durerile în gât și virozele de sezon.
Pentru a ne întări sistemul imunitar, este bine să mâncăm acest fructe cu coajă, deoarece aceasta conține mult mai mulți fitonutrienți decât pulpa. Perele ne ajută să avem o bună funcționare a inimii și a sistemului nervos!
Prunele sunt foarte bune în acest anotimp și trebuie consumate cât mai des în sezonul rece, ele fiind bogate în antioxidanți.
De asemenea, ele asigură vitaminele A, C și K, potasiu, dar și fibrele din corp.
Aceste fructe stimulează memoria, întăresc sistemul imunitar, contribuie la detoxifierea organismului și reglează tensiunea arterială, fiind bogate în potasiu. Ele previn bolile de inimă și combat anemia și ajută la prevenirea mai multor tipuri de cancer. Ele stimulează tranzitul intestinal și au efect laxativ.
Gutuile ne ajută să prevenim răcelile, dar și anemia.
Ele sunt cunoscute pentru cantitatea mare de vitamina C pe care o conțin și întăresc imunitatea.
Ele sunt adesea asociate cu un tratament natural și eficient în lupta împotriva răcelilor. Este recomandat ca în sezonul rece să preparăm o infuzie de coji și frunze de gutui, în combinație cu mierea de albine și să o consumăm pentru că beneficiile sunt uimitoare: această „rețetă” ne ajută la calmarea inflamațiilor gâtului și a tusei.
Strugurii sunt vedetele toamnei. Strugurii negrii sunt bogați în flavoide și fitonutrienți care reduc nivelul colesterolului și îmbunătățesc funcțiile cognitive.
La fel ca fructele menționate anterior, beneficiile strugurilor sunt semnificative: consumul lor ne protejează sistemul cardiovascular, contribuie la îmbunătățirea vederii, dar și la protejarea articulațiilor.
Ce legume mâncăm toamna aceasta?
Conopida este o legumă incredibilă, la propriu. Aceasta are proprietăți antixodiante și antiinflamatorii, protejând organismul împotriva accidentelor vasculare cerebrale și a afecțiunilor cardiovasculare.
Această legumă este bogată în fosfor, calciu, acid folic, vitamina K și în fibre, care împiedică dezvoltarea bacteriilor și protejează sistemul digestiv.
Este bine să consumăm conopida des, în stare crudă pentru a nu-și pierde proprietățile.
Dovleacul este, de asemenea, una dintre vedetele acestei toamne. El are puține calorii, însă este bogat în fibre, minerale și vitamine și este recomandat în alimentație pentru controlul colesterolului și controlul greutății corporale.
În plus, acesta are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.
Semințele de dovleac reduc stresul și stările de nervozitate și tulburările de somn. Ele sunt bogate în acizi grași Omega-3 și asigură o bună funcționare a inimii. Acestea sunt bogate în fier, zinc și vitamine precum B2,B6 și E.
Gogoșarii și ardeii grași stimulează metabolismul și au proprietăți antibacteriene, anticancerigene și analgezice. Aceștia sunt plini de vitamine și minerale precum fier, cupru, zinc, magneziu și potasiu și sunt slab calorici.
Ardeiul gras este recomandat celor care au probleme cardiovasculare, iar gogoșarul conține luteină, care previne apariția cataractei. Gogoșarul este bogat în vitaminele B6, B2 și B3 și contribuie la metabolizarea alimentelor și transformarea lor în substanțe nutritive.
Sfecla roșie are o multitudine de beneficii pentru organism și este bogată în nitrați și antioxidanți, care îmbunătățesc circulația sanguină și împiedică formarea cheagurilor de sânge și depunerea colesterolului pe vasele de sânge.
Această legumă contribuie la buna funcționare a ficatului și detoxifică organismul, fiind bogată în vitaminele B, C, magneziu, potasiu și fier.