Multe persoane sunt mult mai predispuse la anumite afecțiuni după ce înaintează în vârstă, mai ales după ce depășesc pragul de 40 de ani de viață.

Riscul de cancer și boli de inimă este mai ridicat la persoanele care au depășit vârsta de 40 și 50 de ani, aceasta fiind și principala cauza de deces în cazul femeilor care se află în această categorie de vârstă.

Citește și: Fructul obișnuit care te apără de diabet, îngrășare și boli de inimă dacă îl introduci în dietă

alimente sanatoase, stil de viata, legume, fructe

Alimentele care fac minuni pentru organism. E foarte important să le consumi 

Chiar dacă multe persoane au o dietă haotică la 20 de ani, care de multe ori e bazată mai mult pe mâncăruri procesate, aceasta nu funcționează și atunci când omul ajunge la 40 sau 50 de ani. Pe parcursul înaintării în vârstă este foarte important ca regimul alimentar să se schimbe pe măsura nevoilor corpului uman.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro

Iată câteva alimente care, potrivit experților, nu trebuie să lipsească din alimentația unei persoane care a trecut de 40 de ani.

Zmeura conține multe fibre. O cană din acest fruct are 8 grame de fibre, care sunt esențiale pentru menținerea sănătății intestinale și a tractului digestiv. Și lintea ere multe fibre. Chiar dacă toate leguminoasele sunt nutritive, lintea și boabele de mazăre se află în capul listei la acest capitol.

Un alt aliment pe care este bine să îi consumi constant este uleiul de măsline, care este o sursă bună de acizi polinesaturați. Potrivit unui studiu realizat de specialiștii de la Harvard, acești acizi sunt asociați cu o rată mai mică de apariție a diabetului. Și nucile pot să reducă riscul de diabet. Nucile, la fel ca alte semințe, sunt bogate în acizi grași sănătoși.

Un alt aliment bogat în grăsimi sănătoase este avocado, care este o sursă bună a unui macronutrient care reduce senzația de foame. 

Printre alimentele care au un impact pozitiv semnificativ asupra sănătății se numără somonul, care poate reduce riscul de deces din cauza bolilor de inimă cu 37%. Chiar dacă majoritatea tipurilor de pește sunt sănătoase, somonul este un pește gras care poate să aibă beneficii majore pentru sănătatea inimii. Alte tipuri de pește recomandate sunt macroul, sardinele, heringul și păstrăvul.

Printre legumele care nu trebuie să îți lipsească din regimul alimentar se numără roșiile. Acestea sunt bogate în licopen, un antioxidant care luptă împotriva cancerului, potrivit unui studiu publicat în International Journal of Cancer Research and Treatment. În general fructele și legumele de culoare roșie sunt surse bune de licopen.

Pe această listă se mai află pepenele verde, papaya, guava roz și ardeiul roșu. În ceea ce privește roșiile, se recomandă gătirea acestora pentru că în această formă antioxidanții se absorb mai bine de către organism.

Citeste si: VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”- kfetele.ro

Citeste si: Cu ce se ocupă cei doi copii ai Larisei Uță și ai lui Alin Oprea la Londra. Mai rar o asemenea educație: "Melissa nu mai poate să cânte..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

O altă legumă foarte bogată în nutrienți este varza kale. Aceasta conține acid alfa-lipoic(ALA), un antioxidant care ajută la transformarea glucozei în energie și la menținerea nivelului de zahăr din sânge optim.

Citește și: Chia, alimentul minune care face furori în mediul online. Beneficiile importante pe care semințele le au

alimente sanatoase, stil de viata, legume, fructe


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si