Alimentele cu prețuri mai mici în următoarea perioadă!  Potrivit Guvernatorului Băncii Naționale, Mugur Isărescu, în următoarea perioadă nu se vor mai înregistra creșteri la alimente.

Nu se vor remarca diferențe mari față de prețurile din Uniunea Europeană

Alimentele cu prețuri mai mici în următoarea perioadă! Anunțul făcut de Mugur Isărescu

Alimentele cu prețuri mai mici în următoarea perioadă! Anunțul făcut de Mugur Isărescu

[Sursa foto: PixaBay]

El a fost întrebat vineri, 12 mai, dacă trebuie să fim obișnuiți cu prețurile alimentelor sau vom avea o scădere ușoară.

 Acesta a declarat faptul că România este o țară agricolă, așadar va avea prețuri mai mici la alimente. Nu se vor remarca diferențe mari față de prețurile din Uniunea Europeană.

Citește și: VIDEO- Scădere semnificativă a prețurilor la carburanți în luna iulie. Vezi cu cât s-au ieftinit benzina și motorina

Mai mult de atât, potrivit declarațiilor lui Mugur Isărescu, zahărul a fost mai scump cu 58,25% în aprilie 2023 faţă de aprilie 2022. De asemenea, s-au remarcat creșteri semnificative în ultimul an la unt: (35,16%), cartofii (34,15%), ouăle (30,71%), laptele (27,97%) şi pâinea (17,97%). 

,,La început de lună mai sunt trufandale şi de regulă sunt mai scumpe''

Alimentele cu prețuri mai mici în următoarea perioadă! Anunțul făcut de Mugur Isărescu

Alimentele cu prețuri mai mici în următoarea perioadă! Anunțul făcut de Mugur Isărescu

[Sursa foto: PixaBay]

În urma declarațiilor, acesta a susținut că scăderile pot apărea la legume și fructe.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„  Unele scăderi cred că vor apărea, la legume, fructe. Am văzut că au apărut preţurile la cireşe.

La început de lună mai sunt trufandale şi de regulă sunt mai scumpe. Vorbim de produse agro-alimentare, mai ales legume, fructe, ouă vor avea scăderi de preţuri, că aşa se întâmplă, sunt sezoniere. S-ar putea să avem cel puţin diminuări uşoare de preţ şi la produsele care ne-au durut cam mult- uleiul comestibil.

La alte produse nu putem să ne dăm seama, că ar trebui să facem analize sectoriale. Ceea ce aproape suntem siguri, nu o să mai fie creşteri mari de preţuri în perioada următoare ”, a declarat guvernatorul BNR, potrivit News.ro.

Suntem în Uniunea Europeană şi nu cred că noi mai putem să sperăm să avem preţuri mult mai ieftine în România, la produsele agroalimentare decât în restul Europei.(...) După calculele pe care le-au făcut unele instituţii internaţionale ale Uniunii Europene, preţurile la produsele agroalimentare în România sunt cam 50-60% din cele din media europeană, deci sunt mai scăzute. Pe măsură ce ne integrăm inevitabil ne apropiem de ei. Asta v-o spun nu ca guvernator, ci ca cercetător ”, a mai declarat Mugur Isărescu.

Citește și: VIDEO- Operațiunea „ieftinirea laptelui” aduce controverse în rândul românilor

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si