Alimentele procesate, un pericol real pentru consumatori
O spun cercetatorii de la o universitate din Paris, care au constatat ca asemenea produse pot avea efecte extrem de negative asupra organismului.
Romanii nu sunt intotdeauna atenti la ce cumpara din magazine.
Denumiri greu de citit, sccris mult prea mic sau doar lipsa de interes. Astea sunt sccuzele celor cu o educatie alimentara precara. Atrasi de preturi promotionale si panouri persuasive de marketing, clientii uita sa verifice esentialul: ingredientele pe care umeaza sa le manance.
Un studiu al cercetatorilor universitari francezi arata ca alimentele ultraprocesate ajung sa nu mai contina niciun element nutritiv natural.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Românul dispărut în Franța, în urmă cu trei saptămâni, a fost găsit mort
Daca vreti sa mancati sanatos, nu uitati in primul rand ca alimentele cu putine ingrediente sunt cele mai naturale si expira repede. Un produs plin de aditivi va rezista mult si bine, intr-o forma aproape intacta.
Fiti foarte atenti la tabelul de pe spatele produsului si la informatiile nutritionale de acolo.
Alimentele recomandate au sub 20 de grame de grasimi, sub 10 grame de zahar, iar sodiul nu trebuie sa depaseaca 300 de miligrame. Atentie mare si la produsele sarace in calorii.Reteta nutritionistilor este sa incercati sa aveti o alimentatie diversificata, bogata in fructe si legume, sa va hidratati cu cel putin doi litri de lichide zilnic si sa dormiti opt ore pe noapte.