Close sidebar
Close sidebar

Alina Bica e închisă în Costa Rica! Ce se întâmplă însă acum cu avocata ei din România

Alina Bica e fugită în Costa Rica de anul trecut, iar în vară instanţa din România a condamnat-o la 4 ani de închisoare.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Alina Bica se află acum în închisoare în Costa Rica, unde aşteaptă decizia judecătorilor privind extrădarea ei în România. În ţară însă, avocata şi prietena ei, Laura Vicol a fost achitată de Instanţa Supremă în dosarul în care fusese acuzată de favorizarea făptuitorului, complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Laura Vicol a fost reţinută în această cauză, în urmă cu trei ani, timp de 24 de ore. Iar, acum, vrea ca procurorii DNA care au comis abuzuri în cazul ei să fie sancţionaţi, susţinând că a fost umilită.

"Este bine că a apărut legea magistraţilor pe care trebuie s-o aprofundez, să văd în ce constă răspunderea magistratului care a comis un abuz, pentru că până la urmă ceea ce mi s-a întâmplat mie a fost un grav abuz. Procuroarea care m-a instrumentat, procuroarea Monica Constantinescu, care de altfel a şi ieşit la pensie la o lună de zile după ce a trimis rechizitoriul în instanţă(...)

m-a şi anunţat că o să-mi facă un cadou foarte frumos de ziua mea şi în momentul în care mă duceam cu alţi clienţi la ea, mă întreba cum să-mi spună, avocată sau inculpată, deci bătaia de joc pe care eu am suferit-o timp de trei ani de zile nu trebuie să rămână aşa", a declarat, pentru Mediafax, Laura Vicol.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Avocata a declarat că familia ei a suferit foarte mult pe timpul acestui proces şi că nu va lăsa abuzurile procurorilor DNA nesancţionate.

Laura Vicol a fost avocata Alinei Bica şi prietenă atât cu fosta şefă de la DIICOT, cât şi cu Elena Udrea. De altfel, atunci când cele două femei au fost reţinute pe stradă în Costa Rica, Laura Vicol s-a declarat surprinsă de gesturile autorităţilor din ţara din America Centrală. ”Mă surprinde, şi e cel puţin ciudată această ridicare de pe stradă. Ştiu că aveau adresele de domiciliu cunoscute de organele de poliţie de acolo.
Udrea, am văzut-o activă şi în reţelele online, a dat interviuri. Mă gândesc că sunt elemente noi, pe care nu le cunoaştem. Într-o atare situaţie, cu o ridicare de pe strada agresivă- a fost ridicată de lângă caruciorul copilului nou-născut – probabil are la bază elemente pe care nu le cunoaştem”
, a precizat Laura Vicol, imediat după reţinerea Elenei Udrea şi Alinei Bica în Costa Rica.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI