Alina Bica şi soţul ei, Mircea Octavian Bica au intrat pe teritoriul costarican pe 19 iulie 2017, ambii fiind cercetaţi şi acuzaţi in România în acel moment. În vara lui 2018, însă, Alina Bica a fost şi condamnată la închisoare şi dată în urmarire generală prin Interpol pentru a fi adusă în ţară să-şi ispăşească pedeapsa.

La începutul lunii octombrie, Alina Bica şi prietena ei, Elena Udrea, au fost reţinute pe stradă în Costa Rica şi acum sunt arestate preventiv pentru două luni pentru a se lua decizia privind extrădarea lor în România.

Mircea Octavian Bica, soţul Alinei Bica, acţionar într-o firmă din Costa Rica

Despre Mircea Octavian Bica, soţul Alinei Bica, s-a vorbit puţin. El se afla în Costa Rica, alături de partenera lui de viaţă şi conform informaţiilor obţinute de RISE Project, cei doi au înfiinţat şi o firma acolo. În ianuarie 2018, scriu jurnaliştii de la RISE Project, patru români au înfiinţat o societate anonimă numită ASP Centroamerica S.A., al cărei consiliu director era format din români.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Frații Tate au fost reținuți pentru 24 de ore, după percheziții și audieri- antena3.ro

Înregistrarea companiei a fost făcută cu ajutorul unui om de afaceri român, cu cetăţenie costaricană, Mihai Rădulescu. Scopul declarat al societăţii comerciale: prestări servicii, import-export, agricultură şi creşterea animalelor. În companie, Alina Bica este trezorier, iar Mircea Octavian Bica doar unul dintre cei patru acţionari.

Soţul Alinei Bica este şi el acuzat de fraudă într-un dosar de fraudă instrumentat de DIICOT Braşov, acolo unde Mircea Octavian Bica are o firmă.


Au fost zvonuri că Alina Bica şi soţul ei şi-ar fi cumpărat şi o casă în Costa Rica, afacerea şi proprietăţile în această ţară, putând ajuta la respingerea cererii de extrădare, însă informaţiile nu au fost confirmate de autorităţile costaricane.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si