„Dublarea alocațiilor, impactul anual e de 7,3 miliarde. De unde să găsești 7,3 miliarde suplimentare? Este o sumă mare. Sigur o să încercăm să creștem alocația cu cât ne va permite situația bugetară și situația economică”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Citeste si: Calendar Bacalaureat 2020. Când susțin absolvenții examenul. Măsuri speciale pentru elevi

Premierul a vorbit și despre mărirea pensiilor și condițiile în care pensionarii vor putea primi mai mulți bani.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Pensiile vor crește. Cu cât vor creste, depinde de starea economiei și de capacitatea efectivă de a putea plăti pensiile și anul acesta, și anul viitor, și pe o perioadă mare de timp. Cu cât economia merge mai bine, cu atât pensiile vor crește mai mult.

Camera Deputaţilor a votat, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. În 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea.

Citeste si: Avertizare meteo pentru aproape toată țara. Vremea se schimbă radical

Ulterior, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor de stat pentru copii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară.

„Am avut şi avem în continuare mai multe discutii. In momentul în care vor fi informaţii clare le vom comunica fără să dăm naştere la speculaţii. Vă asigur că sunt subiecte care ne stau în atenţie.

Atunci când se va impune se va comunica cu argumente pertinete, nu zvonuri, nu pe surse", a spus Ministrul Muncii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si