Premierul Florin Cîțu a declarat săptămâna trecută că alocațiile pentru copii nu vor mai crește în acest an, deoarece au crescut deja cu 20% la începutul anului. Bugetul pe 2021 este deja aprobat și nu are prevăzute sume suplimentare pentru majorarea alocațiilor de stat, a precizat Florin Cîțu.

În replică, PSD a anunțat azi că va depune în Parlament un proiect de lege pentru creşterea „imediată” a alocaţiilor pentru copii la nivelul stabilit prin lege în ianuarie 2020 și condamnă „ferm” faptul că guvernul nu va acorda cea de a doua tranşă de majorare a

alocaţiilor copiilor, prevăzută pentru 1 iulie.

Citeste si: Ludovic Orban a transmis că nu susține creșterea alocațiilor de la 1 iulie 2021

PSD iese la atac: „Este un furt din buzunarele copiilor"

PSD susține că, înainte de alegerile din 2020, „Cîţu şi Orban i-au minţit în faţă pe părinţi şi pe copii”, cu promisiunea că vor eşalona dublarea alocaţiilor, inițiată de PSD, în cinci tranşe semestriale egale.

Citeste si: A fost publicat Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). DOCUMENT

„Este practic un furt din buzunarele copiilor! Conform proiectului de lege adoptat deja de majoritatea din Senat a PNL-USR-UDMR, vor fi anulate două din cele 5 tranşe promise de PNL înainte de campania electorală, respectiv tranşa 3, prevăzută pentru 1 iulie 2021 şi tranşa 4 pentru 1 ianuarie 2022.

Prin aceste modificări, Coaliţia PNL-USR-UDMR fură din buzunarele copiilor suma totală de 2,1 miliarde, pe care ar fi trebuit să le plătească în intervalul 1 iulie 2021-1 iulie 2022”, se precizează într-un comunicat de presă al PSD.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit calculelor PSD, prin neacordarea tranşelor promise, fiecare copil cu vârsta între 2 şi 18 ani pierde câte 522 lei, în timp ce sumele sunt și mai mari pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilităţi- este vorba de 1.044 lei.

Premierul Florin Cîțu: "Alocațiile au crescut deja"

Bugetul pe 2021 este deja aprobat și nu are prevăzute sume suplimentare pentru majorarea alocațiilor de stat, a precizat recent premierul Florin Cîțu.

„Aici nu va trebui să existe niciun fel de discuţie, bugetul a fost aprobat şi alocaţiile au crescut la începutul anului cu 20%, este ceea ce avem în buget în acest moment, este un amendament care a trecut în Parlament, celelalte propuneri erau propuneri care ţin de PSD. Mă aştept ca membrii coaliţiei să susţină programul de guvernare al acestei coaliţii, să susţină obiectivele pe care ni le-am asumat în faţa partenerilor noştri internaţionali şi nu să susţină legi ale PSD”, a declarat Florin Cîţu.

Florin Citu nu are bani pentru alocații mai mari: "Este în Parlament legea care permite creşterea anuală a alocaţiilor, trebuie să ne ţinem de acest calendar”.[Sursa foto: Facebook / Florin Citu]

Întrebat dacă sunt membri ai coaliţiei care susţin legea PSD, premierul a răspuns: „Am înţeles că sunt câteva în parlament, se întârzie şi semnalul este clar că nu vreau să ajungem să trebuiască iar să luăm noi decizia să corectăm. Este în Parlament legea care permite creşterea anuală a alocaţiilor, trebuie să ne ţinem de acest calendar”.

Citeste si: Alexandru Rafila, veste bună despre pandemie: Nu mai avem transmitere comunitară în România

Proiect de lege depus de PSD: alocații de 300 de lei

PSD susține că va depune, săptămâna viitoare, în Parlament un proiect de lege pentru „creşterea imediată a alocaţiilor la nivelul stabilit prin lege încă din ianuarie 2020”.

„Conform proiectului de lege ce va fi depus de PSD, alocaţiile vor creşte imediat după adoptare de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilităţi”, precizează oficialii social-democrați.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Marcel Ciolacu, liderul PSD, demarează acțiunea de majorare a alocațiilor cu 20 de procente[Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu]

Ludovic Orban nu susține creșterea alocațiilor de la 1 iulie 2021

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat în urmă cu patru zile că atât el, cât și Florin Cîțu, nu susțin creșterea alocațiilor. Ludovic Orban a menționat că vor discuta în prima şedinţă a coaliţiei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a anunţat că este posibil ca în prima şedinţă a coaliţiei de guvernare să fie discutată situaţia alocaţiilor pentru copii. Liderul PNL a mai spus că atât el, cât şi premierul Florin Cîţu nu susţin o creştere a acestora de la 1 iulie.

Este de văzut dacă PSD va reuși să-i convingă pe parlamentarii din arcul guvernamental să voteze proiectul de lege.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si