Anunțul privind creșterea alocațiilor de la data de 1 ianuarie 2022 a fost făcut de liderul PNL, Ludovic Orban. 

”Coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la Legea de adoptare a OUG, care a trecut de Senat şi este în dezbatare la Camera Deputaţilor”, a declarat, luni, seară, Ludovic Orban, după şedinţa coaliţiei.

Ludovic Orban a mai precizat că s-a discutat şi despre posibilitatea ca această deczie să fie atacată la CCR: ”Am discutat şi despre această eventualitate. În cazul în care va fi atacată, Guvernul trebuie să fie pregătit să emită OUG”, a spus el, potrivit News.ro.

Citeste si: Veste de ultim moment despre alocațiile copiilor. "Vor crește imediat, la 300 de lei"

Ministrul Muncii: Plătim 1% din PIB pentru alocații

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat luni seara că statul plătește pentru alocații 1% din PIB și susține că Guvernul va identifica eventuale resurse pentru o nouă majorare inclusiv în 2021, în cazul în care acestea există.

„Un copil, dacă vreți să fie ajutat cu adevărat, dacă este vulnerabil, are nevoie de servicii integrate, de asistență medicală, de consiliere școlară, de consiliere educațională, de consiliere vocațională”, a spus Raluca Turcan la B1TV.

 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Decizie importantă despre amenzile primite de români în starea de alertă. Ar putea fi anulate

Potrivit ministrului Muncii, o majorare a alocaţiilor, în prezent, ar fi o lovitură grea pentru bugetul de stat. "În momentul de faţă plătim aproximativ 9,7 miliarde de lei pentru alocaţiile copiilor şi majorarea de la 1 iulie ar presupune încă un efort bugetar de aproximativ două miliarde de lei, deci în total am depăşi 1 la sută din PIB", a precizat Raluca Turcan.

Sumele necesare pentru majorarea alocaţiilor ar fi trebuit să fie incluse în bugetul pe 2021, dar acest lucru nu s-a întâmplat:  "În construcţia bugetară pe care o avem, până la rectificarea bugetară, cele două miliarde de lei nu sunt prevăzute acum pentru plata alocaţiilor, este o realitate", a mai spus Raluca Turcan.

PSD cere creșterea imediată a alocațiilor

În replică, PSD a anunțat azi că va depune în Parlament  un proiect de lege pentru creşterea „imediată” a alocaţiilor pentru copii  la nivelul stabilit prin lege în ianuarie 2020 și condamnă „ferm” faptul că guvernul nu va acorda cea de a doua tranşă de majorare a alocaţiilor copiilor, prevăzută pentru 1 iulie.

PSD susține că, înainte de alegerile din 2020, „Cîţu şi Orban i-au minţit în faţă pe părinţi şi pe copii”, cu promisiunea că vor eşalona dublarea alocaţiilor, inițiată de PSD, în cinci tranşe semestriale egale.

Citeste si:  A fost publicat Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). DOCUMENT

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Este practic un furt din buzunarele copiilor! Conform proiectului de lege adoptat deja de majoritatea din Senat a PNL-USR-UDMR, vor fi anulate două din cele 5 tranşe promise de PNL înainte de campania electorală, respectiv tranşa 3, prevăzută pentru 1 iulie 2021 şi tranşa 4 pentru 1 ianuarie 2022.

Prin aceste modificări, Coaliţia PNL-USR-UDMR fură din buzunarele copiilor suma totală de 2,1 miliarde, pe care ar fi trebuit să le plătească în intervalul 1 iulie 2021-1 iulie 2022”, se precizează într-un comunicat de presă al PSD.

Potrivit calculelor PSD, prin neacordarea tranşelor promise, fiecare copil cu vârsta între 2 şi 18 ani pierde câte 522 lei, în timp ce sumele sunt și mai mari pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilităţi- este vorba de 1.044 lei. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si