Close sidebar
Close sidebar

Alocatiile copiilor s-ar putea mari de anul viitor! Cat vor primi cei mici conform noii propuneri legislative

Opozitia a depus un proiect ce vizeaza toti copiii din Romania! Acesta aduce modificari serioase la sistemul de alocatii.

M.C.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit propunerii legislative, de la 1 ianuarie 2019 copiii cu varsta de pana in doi ani vor primi o alocatie lunara de 300 de lei, in timp ce alocaţia copiilor cu varsta de 2-18 ani va fi de 150 lei pe luna.

Guvernul PSD se lauda inca de la inceputul anul 2017 ca alocatiile pentru copii se vor mari. Docamdata insa aceasta nu s-a produs, iar alocatia a ramas tot 200 de lei pentru copiii sub 2 ani, sau 84 de lei pe luna pentru copiii intre 2 si 18 ani. Astfel, opozitia a depus un proiect incendiar la Camera Deputaţilor, Senatul fiind camera decizionala in cazul acestei propuneri legislative. Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileste in raport cu indicatorul social de referinţa, care, in prezent, este de 500 de lei.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Propunerea este de majorare a cuantumului alocaţiei cu 50% pentru copiii cu varste cuprinse intre 0-2 ani, care vor beneficia de o alocaţie in valoare de 300 lei si cu 80% pentru copiii cu varste cuprinse intre 2-18 ani, care vor beneficia de o alocaţie in valoare de 150 lei.

Romania se afla, din nefericire, pe ultimul loc in Uniunea Europeana in privinţa cuantumului alocaţiei pentru copii. Daca in majoritatea acestor state alocaţia porneste de la peste 100 de euro, in Romania copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o suma care nu acopera decat intr-o foarte mica masura necesitaţile unui copil", precizeaza deputatul PNL Robert Sighiartau, initiatorul proiectului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI