Avalansa produsa, sambata dupa-amiaza, in Muntii Retezat a surprins sapte persoane, cinci dintre acestea fiind ranite. In avalansa, Dor Geta Popescu si Erik Gulacsi, cei doi adolescenti alpinisti renumiti, avand la activ numeroase recorduri mondiale si europene, si-au pierdut viata. Detinatoare a nenumarate recorduri in alpinism, Geta avea un mare vis, acela sa escaladeze Everestul, cel mai inalt munte al lumii, cu o altitudine de 8.848 de metri. “In plan era Everestul ca, odata facut, sa pot gasi sponsori pentru Antarctica.

Si Carstenszul trebuia sa-l fac acum, in aprilie. Si ce daca?!  Iaca ce am primit in februarie acum, ca raspuns la o solicitare facuta la inceputul lui septembrie 2016: “The government did not permit for under 16 for everest Climbing permit. We are sorry for For Medina. Thank you. Regards” E in engleza. Medina sunt eu, c-asa ma cheama-n acte, Geta ma striga.  Adica n-am voie! Adica ei au un munte si nu ma lasa pe el. Asa, ca e al lor. Asa, ca pot”, a scris Geta pe blogul ei.

“De fapt, lucrurile stau cam asa: Daca face un copil varful, le scade muntele si nu mai vin clientii. Ei vor jucarii pentru oameni mari, adica alea-s lucruri serioase, n-au voie copii la ele. Pai sa scrie XXX pe el si sa si-l … tina sanatosi! Am inteles (greu!) cum merg lucrurile, am inteles (deja) ca daca faci ceva bine, cu pasiune si (nasol!) cu succes, sunt o mie care vor sa-ti puna piedica, tot din (singura

lor) pasiune. Am cel mai bun palmares in munti inalti, sub 18 ani. Cum ar veni sunt cea mai buna din lume la jocul asta, si joaca baieti si fete care au pana-n 18 ani. Adica eu imi fac treaba si aia rai pun ciocolata pe dulap, sa n-ajung la ea! Sus, deci, sa nu pot s-o iau!”, a mai dezvaluit tanara alpinista. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Geta Popescu dorea sa cucereasa Everestul

Dor Geta Popescu avea in palmares sase recorduri mondiale si unul european, ea obtinand primul record la zece ani, in 2013, cand a devenit cea mai tanara alpinista din lume care a atins Varful Ararat (5.137 de metri). Pana atunci, recordul era de 12 ani si 6 luni si fusese stabilit de sora ei, Coco, in anul 2007. Un an mai tarziu, in august 2014, Geta Popescu a reusit sa cucereasca Varful Damavand (5.671 de metri) din Iran, cel mai inalt vulcan al Asiei. si in acest caz, Geta a depasit recordul surorii sale, stabilit in iulie 2008. in decembrie 2015, Geta Popescu a reusit sa devina cea mai tanara alpinista din lume care a urcat pe Ojos del Salado (6.893de metri) la doar 12 ani depasind din nou recordul surorii ei din 2008. in luna februarie a anului 2016, a obtinut un alt record mondial de varsta cand a urcat pe Aconcagua (6.962 de metri), cel mai inalt varf din America de Sus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si