UPDATE:

Autorităţile au anunţat, vineri seară, că încă 11 persoane infectate cu coronavirus au murit, cinci dintre pacienţi fiind din Suceava. Un tânăr de 27 de ani, din Sibiu, fără alte afecţiuni, a fost găsit mort în casă Numărul deceselor a ajuns la 133.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, vineri seară, încă 11 decese ale unor persoane infectate cu coronavirus, cinci dintre pacienţi fiind din Suceava, doi din Ialomiţa, doi din Bistriţa-Năsăud, unul din Sibiu şi unul din Galaţi.

Potrivit autorităţilor, cea mai tânără persoană avea 27 de ani, iar cea mai în vârstă 77 de ani. Este vorba despre opt bărbaţi şi trei femei. În cazul a şase dintre pacienţi nu se cunoaşte să fi avut alte afecţiuni medicale.

Bărbatul de 27 de ani, din Sibiu, care nu avea afeciuni asociate, a fost găsit mort în casă.

Un bărbat de 58 de ani din Suceava avea diabet zaharat tip II şi infarct miocardic în antecedente, iar o femeie de 62 de ani din Ialomiţa suferea de diabet zaharat tip II, HTA şi afecţiuni renale.

Un bărbat de 66 de ani din Bistriţa-Năsăud avea leucemie limfatica Cronică std III, Diabet zaharat  tip II, HTA std II, un alt bărbat din Bistriţa-Năsăud suferea de diabet zaharat, insulinodependent, iar un bărbat din Galaţi, de 61 de ani, avea diabet zaharat tip II, HTA, boală hepatică cronică.

 Nelu Tătaru anunță numărul persoanelor infectate cu coronavirus. Nou record în România

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat vineri un nou record al îmbolnăvirilor de coronavirus în România.

Bilanțul total ajunge la 3.183 de infectați.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Potrivit ministrului Sănătății, noul bilanț al infecțiilor de coronavirus în România a înregistrat un nou record de 445 de noi infecții.

Bilanțul total al cazurilor de COVID-19 în România a ajuns la 3.183.

„Sistemul medical se confruntă cu o situație fără precedent”, a adăugat Tătaru.

Citeste si: Timișoreana dă startul ințiativei naționale de strângere de fonduri #separațidarîmpreună, alături de Crucea Roșie Română

„Avem trei focare de infecție: Arad, Suceava și Deva. Voi merge personal în fiecare zonă”

„La Suceava lucrurile intră pe făgașul normal. Au fost refăcute circuitele în tot spitalul”

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce presimțire a avut Emily Burghelea înainte de accident: ”Mi-am imaginat un înger alb”- radioimpuls.ro

„75% din cazuri au fost confirmate la persoane cu vârste între 40 şi 79 de ani. Vârsta medie a deceselor este de 66 de ani, majoritatea cazurilor având boli cronice asociate. 45,7% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate ca urmare a contactului apropiat cu persoane afectate, iar numărul acestora este în creştere. 16,2% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate în rândul personalului medical”

Citeste si: Ciorbă de urzici rețetă- Efectele sale sunt uimitoare

„Fiecare focar este evaluat particular. Avem în acest moment trei focare mari, după cum am menționat, sunt mai multe focare mici. În cazul Țăndărei se poate ajunge la un moment dat și la carantinare. Autoritățile locale vor face ce este necesar limita aceste focare. Dacă nu se reușește, atunci vom aplica și alte măsuri”, a declarat Nelu Tătaru despre cazul Țăndărei.

„Putem avea un număr mai mare de cazuri, poate o suprasaturație a spitalelor. În momentul acesta suntem pe un trend care nu arată o creștere”, a mai spus Tătaru, întrebat la ce număr de infectați ar putea ajunge România.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si