În cadrul Laboratorului de Metagenomică și Biologie Moleculară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) au fost realizate, în ultima săptămână, secvențieri pentru un număr de 47 de probe, provenite de la pacienți depistați pozitivi cu Coronavirus în județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Suceava și Botoșani.

Noua tulpină a SARS Cov-2 se răspândește rapid în România, au fost depistate alte 14 cazuri de infectare

Din aceste probe, au fost depistate un număr de 14 noi cazuri de infectare cu noua tulpina B.1.1.7 (VOC 202012/01), cunoscută ca având originea în Marea Britanie.

„Acestea sunt repartizate geografic astfel: 4 cazuri din județul Botoșani, 4 cazuri din județul Suceava, 4 cazuri din județul Timiș și câte unul din județele Caraș-Severin și Hunedoara. Precizăm că niciuna din celelalte 33 de probe secvențiate în această rundă, neasociate tulpinii britanice, nu prezintă mutațiile caracteristicile variantelor identificate recent ca provenind din Africa de Sud sau Brazilia”, afirmă prof. univ. Mihai Dimian, de la USV.

Creșterea considerabilă a numărului de cazuri noi de COVID-19 indică o răspândire accentuată a noii tulpini într-o mare parte din teritoriul României.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Alte 14 noi cazuri de infectare cu noua tulpină COVID-19 în România
Alte 14 noi cazuri de infectare cu noua tulpină COVID-19 în România

Citeste si: Ce spune Ministrul Educației după primele cazuri de COVID-19 din școli

Tulpina britanică s-a extins în mai multe județe din România

Conform sursei citate, noua varianta de coronavirus din Marea Britanie, B.1.1.7, caracterizată printr-o răspândire crescută, a fost identificată și în urma rundei anterioare de secvențieri efectuată la USV, pentru o probă provenită din județul Suceava dintr-un total de 20 de probe provenite din județele Cluj, Suceava și Dolj.

Creșterea semnificativă a numărului de cazuri noi identificate în această săptămână și distribuția geografică a acestora indică o răspândire accentuată a noii tulpini într-o mare parte din teritoriul României. Universitatea «Ștefan cel Mare» din Suceava a secvențiat, până acum, peste 150 de probe provenind de la pacienți diagnosticati pozitiv cu SARS-CoV-2 si va continua monitorizarea evoluției SARS-CoV-2 pe teritoriul României, în colaborare cu partenerii implicați în această acțiune”, mai adaugă profesorul.

Citeste si: Noi doze de vaccin au sosit astăzi în România. Cine sunt următorii români vaccinați


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si