Autoritățile canadiene din provincia Quebec anunță 15 cazuri de infectare cu variola maimuței, care provoacă panică la momentul actual în întreaga lume.
Ministrul canadian al Sănătăţii, Jean-Yves Duclos, a declarat că mai multe probe din alte provincii ale ţării au fost trimise la un laborator din Winnipeg pentru a fi testate.
” Ne aşteptăm să fie confirmate mai multe cazuri în zilele următoare ”,
a spus Jean-Yves Duclos într-un comunicat.
Care este starea de sănătate a pacienților
Nu se știe clar ce simptome prezintă persoanele infectate şi nici cât de gravă ar putea fi starea lor.
Duclos a mai precizat că Guvernul federal a început să pună la dispoziţie ”vaccinul Imvamune şi medicamentele din rezerva strategică naţională de urgenţă în jurisdicţiile din întreaga ţară”.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Primul transport cu doze de vaccin Imvamune a fost trimis marţi în Quebec, a mai menţionat el.
” Vreau să reiterez canadienilor că este o situaţie diferită faţă de cea în contextul apariţiei COVID-19 ”, a subliniat Duclos, argumentând că, spre deosebire de pandemia de coronavirus, Canada are deja o rezervă de vaccinuri la îndemână.
Citeste si: Variola maimuței declanșează alerta roșie
Variola maimuţei este o boală infecţioasă rară, iar simptomele sunt în general uşoare, fiind înregistrată pentru prima dată în Republica Democrată Congo în anii 1970. Numărul cazurilor în Africa de Vest a crescut în ultimul deceniu.
Canada a confirmat primele două cazuri de variola maimuţei săptămâna trecută, după ce autorităţile sanitare locale au anunţat că investighează 17 cazuri suspecte.
Citeste si: Variola maimuței, cum s-a răspândit în Europa
Aproximativ 20 de ţări în care variola maimuţelor nu este endemică au înregistrat focare recente ale bolii virale, cu peste 230 de persoane confirmate sau suspectate, cu precădere în Europa.