Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania pana la data 14 iulie este 8017.

Au fost  inregistrate 31 de decese, dintre  care 8 in judetul Timiş, 6 in judetul Arad, 6 in judetul Dolj, 3 in judetul Caraş Severin şi cate unul in judetele Bihor, Cluj, Calaraşi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mureş şi Bucureşti.

Rujeola s-a extins  in 41 de judete din 30 septembrie 2016, cand a fost declarata epidemia şi pana in 14 iulie 2017.

Cele mai afectate judete, cu peste o mie de cazuri de rujeola fiecare sunt Timiş (1214 cazuri) şi Caraş-Severin (1109 cazuri). Un al treilea judet, Arad, are 999 cazuri confirmate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit CNSCBT, rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din 4 persoane care fac rujeola una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeola (pojar), boala este mortala.

Vaccinul impotriva rujeolei (pojarului) protejeaza copiii impotriva acestei boli. in Romania 9 din 10 parinti işi vaccineaza copiii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si