Close sidebar
Close sidebar

Alte 370 de cazuri de rujeola confirmate in ultima saptamana

Alte 370 de cazuri de rujeola au fost confirmate in ultima saptamana, astfel ca numarul total al imbolnavirilor a ajuns, vineri, la 8.017 cazuri, fiind inregistrate 31 de decese. Boala s-a extins din septembrie 2016 in 41 de judete, anunta, vineri, Centrul National de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania pana la data 14 iulie este 8017. Au fost  inregistrate 31 de decese, dintre  care 8 in judetul Timiş, 6 in judetul Arad, 6 in judetul Dolj, 3 in judetul Caraş Severin şi cate unul in judetele Bihor, Cluj, Calaraşi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mureş şi Bucureşti.

Rujeola s-a extins  in 41 de judete din 30 septembrie 2016, cand a fost declarata epidemia şi pana in 14 iulie 2017.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cele mai afectate judete, cu peste o mie de cazuri de rujeola fiecare sunt Timiş (1214 cazuri) şi Caraş-Severin (1109 cazuri). Un al treilea judet, Arad, are 999 cazuri confirmate.

Potrivit CNSCBT, rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din 4 persoane care fac rujeola una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeola (pojar), boala este mortala.

Vaccinul impotriva rujeolei (pojarului) protejeaza copiii impotriva acestei boli. in Romania 9 din 10 parinti işi vaccineaza copiii.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI