Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a transmis joi că alte 5 persoane s-au infectat cu virusul West Nile în ultima săptămână în România, numărul total ajungând la 42.

Citeste si: VIDEO- Valul de viroze a ajuns în spitale. Medicii spun că nu au vaccin împotriva pneumoniei

S-au înregistrat până acum 4 decese în țara noastră în 2022: în judeţul Constanţa (1), Brăila (2), Bucureşti (1).

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Majoritatea persoanelor infectate cu virusul West Nile fie nu dezvolta simptome, fie se confruntă doar cu febră și dureri de cap ușoare.

Cu toate acestea, unii pacienți dezvoltă o formă de boală care le poate pune viața în pericol, boala care include o inflamație la nivelul maduvei spinarii sau al creierului.

Unde sunt cele mai multe cazuri de infectare cu West Nile 

Cele 42 de cazuri au fost înregistrate de la începutul supravegherii infecţiei cu acest virus, 6 iunie, până la data de 22 septembrie.

Un număr de 20 cazuri s-au înregistrat în Bucureşti. Pe judeţe situaţia este următoarea: Botoşani (1), Brăila (2), Braşov (1), Constanţa (3), Dâmboviţa (2), Galaţi (3), Giurgiu (1), Ilfov (4), Iaşi (3), Olt (1), Sibiu (1). Şase cazuri de infecţie cu virus West Nile au avut dublă expunere: 2 cazuri atât în Municipiul Bucureşti cât şi în judeţul Constanţa şi 2 cazuri atât în Bucureşti cât şi în judeţul Ilfov, 1 caz atât în Ilfov cât şi în Ialomiţa şi 1 caz Bucureşti şi în Ialomiţa.

Cum te păzești de virusul West Nile

Virusul West Nile se raspandeste la oameni si animale de la muscaturile de tantari infectati. Tantarii se infecteaza si poarta virusul dupa ce au muscat pasari infectate. 

Citeste si: West Nile a făcut încă 2 victime

Autoritățile recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre); să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei; să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si