Close sidebar
Close sidebar

Alte două cazuri de infectare cu variola maimuței în România

Alte două cazuri de infectare cu variola maimuței au fost confirmate în România, astfel numărul cazurilor ridicându-se la 11, a anunțat Ministerul Sănătății. Unul din cei doi pacienți confirmați miercuri este contact al unui alt caz confirmat.

Laura Macovei,

Alte două cazuri de infectare cu variola maimuței în România


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Două noi cazuri de variola maimuței au fost diagnosticate în România. Este vorba despre doi bărbați cu vârste de 25 de ani și 42 de ani. Amândoi sunt din București. Pacienții au o stare de sănătate bună și se află în izolare la domiciliu. Unul dintre bărbați este contact direct cu un alt pacient diagnosticat cu variola maimuței ”, a precizat MS.

Organizația Mondială a Sănătății anunță că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară în acest moment

OMS încearcă să liniștească populația și spune că variola maimuței nu reprezintă încă o urgență de interes internațional.

În acest moment, evenimentul nu constituie  o urgență de sănătate publică  de interes internațional, care este cel mai înalt nivel de alertă pe care îl poate emite OMS, dar a recunoscut că însăși convocarea comitetului reflectă îngrijorarea tot mai mare cu privire la răspândirea internațională a variolei maimuțelor", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

Citeste si: Papa Francisc condamnă „atacul barbar” asupra mall-ului din Kremenciuk

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că variola maimuței circulă printre oameni din 2018.

Anunț de ultimă oră despre variola maimuței

CDC a făcut un anunț îngrijorător despre modul în care se transmite variola maimuței. Experții au anunțat că există dovezi de transmitere locală a virusului.

Citeste si: Incendiu la locomotiva unui tren ce circula pe direcția Sibiu- Râmnicu Vâlcea. Pasagerii au fost evacuați

Experții au anunțat că virusul   nu se răspândește doar prin contact sexual, ci și prin împărțirea aceleiași lenjerii de pat sau a prosoapelor. 

Variola maimuței nu se transmite doar prin contact sexual

Cei vizați sunt în principal bărbații care au relații sexuale cu bărbați, dar   și femeile sunt infectate,   a declarat joi dr. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI