Conform datelor furnizate de Prefectura Prahova, la Spitalul din Azuga focarul de COVID-19 include 20 de persoane. Dintre acestea, 16 sunt cadre medicale sau din rândul personalului auxiliar, trei sunt pacienţi, iar unul dintre bolnavi este un paznic, angajat al unei firme care are contract cu unitatea sanitară.

Citeste si: Când se va distribui vaccinul pentru COVID-19 în țările din UE

"Pacienţii au fost externaţi si izolaţi la domiciliu în monitorizarea medicului de familie.

Personalul s-a izolat la domiciliu în monitorizarea medicilor de familie”, a anunțat Prefectura Prahova.

Focarul de la Penitenciarul de la Târgşor a pornit de la o deţinută încarcerată în secţia cu regim semideschis. Femeia a fost testată pozitiv pentru COVID-19 după ce a prezentat simptome specifice bolii, iar ulterior toate celelalte nouă deţinute cazate în celulă cu aceasta au fost diagnosticate.

"Toate cazurile sunt internate şi monitorizate la Spitalul Jilava. Ancheta epidemiologică este în derulare”, afirmă reprezentanţii Prefecturii.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: 11 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus din Prahova, morţi în 24 de ore. Cel mai tânăr avea 30 de ani

În același timp, în contextul în care judeţul Prahova se confruntă cu o creştere a numărului de îmbolnăviri şi cu o lipsă a paturilor de terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID-19, Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, vineri, alocarea a patru milioane de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.



"Banii vor fi cheltuiţi pentru ventilatoare noi dedicate bolnavilor de coronavirus, pentru rezolvarea problemei oxigenului de care pacienţii de la infecţioase au mare nevoie, pentru amenajarea unui spaţiu primire şi de triaj la UPU Ploieşti, pentru continuarea renovării şi extinderea secţiei ATI. De asemenea, din banii aprobaţi astăzi, spitalul îşi poate plăti la zi facturile pentru cheltuielile curente, în condiţiile în care există restanţe din luna august a anului curent”, a anunțat CJ Prahova printr-un comunicat de presă.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si