Conform datelor transmise de Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cele patru cutremure din Arad au avut o magnitudine de 2, 2,4, 2 şi 2,7 și s-au înregistrat începând de luni de la ora 23:26 până marţi, la 5:12, la adâncimi de sub 10 km.

Totodată, un alt cutremur s-a produs marţi, la ora 1:31, în zona seismică Făgăraş- Câmpulung, la o adâncime de 68 de km și având o magnitudine de 3,2.

VIDEO Seism cu magnitudinea de 4,6 în județul Arad: ”A fost simțit ca și când trece un tren de mare viteză pe sub pământ”

Un cutremur cu magnitudinea de 4,6 a fost resimțit, luni seară, în județul Arad. Echipaje operative vor face recunoaşteri în teren în judeţele unde seismul a fost resimţit.

Citește și: Cutremur în Turcia, duminică după-amiază. Zonele în care a fost resimțit

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cutremurul  a avut loc la ora 20:46:43 (ora României), în judeţul Arad, la adâncimea de 15 kilometri.

Cutremurul s-a produs la 24 kilometri SE de Arad, 45 kilometri NE de Timișoara, 77 kilometri SE de Bekescsaba, 89 kilometri N de Reșita.

„În urmă cu puţin timp, în Banat, Arad s-a produs un cutremur cu intensitatea de 4,6 pe Richter. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipaje operative din judeţele unde seismul a fost resimţit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere”,

a transmis Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Citește și: Cutremur de 4 grade în zona Vrancea. Unde a fost resimțit seismul

La nivelul Dispeceratului  ISU Timiș  nu au fost înregistrate apeluri care să solicite sprijin post-seism.

„Cutremur înregistrat pe camere de supraveghere. A fost simțit ca și când trece un tren de mare viteză pe sub pământ...pe fracțiune de secundă  ”, a spus o femeie din Arad. 

„Am fost în verandă și prima dată s-a auzit un zgomot ca și cum sare cineva și pe urmă clătinatul”, a mai adăugat femeia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si