Close sidebar
Close sidebar

Alte peste 300 cazuri noi de rujeola inregistrate in ultima saptamana. Peste 8.800 de imbolnaviri de la debutul epidemiei, 32 de decese si 41 de judete afectate

Alte peste 300 cazuri noi de rujeola au fost inregistrate in ultima saptamana, numarul total al imbolnavirilor de la inceputul epidemiei, in luna septembrie a anului trecut, ajungand la 8.803, scrie News.ro. In aceasta perioada s-au inregistrat 32 de decese, iar in total sunt afectate de epidemie 41 de judete, a anuntat, vineri, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana vineri este 8.803, din care 32 de decese- opt in Judetul Timis, sase in Judetul Arad, sapte in judetul Dolj, trei in judetul Caras-Severin si cate unul in judetele Bihor, Cluj, Calarasi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si Bucuresti.

Cu o singura exceptie, judetul Tulcea, boala a fost confirmata in toata tara. Trei judete, respectiv Timis, Caras-Severin si Arad, numarul cazurilor a trecut peste 1.000. In ultima saptamana, cele mai multe cazuri au fost confirmate in judetele: Satu Mare- 70, Brasov- 58, Dambovita- 22, Teleorman- 20, Vaslui- 19, Sibiu- 16, Arad- 12, Timis- 11.

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Sigura metoda pentru prevenirea bolii este vaccinarea. Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din patru persoane care fac rujeola una are nevoie de spitalizare. Pentru unul dintr-o mie de bolnavi de rujeola, boala este mortala.

Vaccinul impotriva rujeolei protejeaza copiii in fata acestei boli. In Romania, noua din zece parinti isi vaccineaza copiii.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI