O vorba aruncata, un gest mustrator sau o palma parinteasca sunt osandele copilariei pe care cei pedepsiti le tin minte toata viata.

Corectiile despre care multi dintre parinti spun ca au rol educativ deformeaza mintea si comportamentul viitorului adult.

Psihiatrii capabili sa intre adanc in mintea copiilor crescuti cu palma parinteasca spun ca astfel de corectii fizice duc la un retard emotional.


Afectiunea psihica poate aparea si dupa mustrari ale parintelui care nu sunt altceva decat un atac la persoana.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Subestimati de parinti, dar si de cei din jur, copiii deveniti mai tarziu adulti se pot confrunta cu o depresie care uneori ii impinge la sinucidere.
In ciuda urmarilor grave pe care le poate avea, multe state accepta in continuare ca acest tip de corectie fizica sa treaca nepedepsita.

Academia Americana de Pediatrie trage un ultim semnal de alarma si le cere parintilor sa aleaga masuri sanatoase de disciplina.

Cel mai recent studiu facut in tara noastra arata ca 90% din parinti spun ca violenta este doar atunci cand lovirea provoaca vanatai si cicatrici.
Doar 1 din 10 parinti nu si-ar lovi niciodata copilul.

1 din 2 parinti crede ca lovirea este pentru binele copilului, iar 1 din 12 si-ar lovi copiii, dar nu ar vrea ca acest lucru sa se afle. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si