Foto Inquam Photos/Octav Ganea

UPDATE:

Una dintre persoanele decedate este un bărbat de  39 ani, din judeţul Ialomiţa. S-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, rezultat pozitiv în data de 28.03.2020. Decedat în 26.03.2020 în izolatorul SpitaluluiŢăndărei. Fără boli asociate cunoscute. 

Un alt bărbat decedat, tot din judeţul Ialomiţa, are 60 de ani şi suferea de obezitate.

Acesta a murit la domiciliu. 

Cel de-al treilea bărbat decedat este tot din Ialomiţa, are 77 de ani. El a murit la domiciliu.

Pentru bărbaţii de 60 şi de 77 de ani au fost recoltate probe de către medicina legală în 26.03.2020, rezultat pozitiv fiind anunţat în data de 28.03.2020.

Niciunul dintre decedaţi nu a avut istoric de călătorie şi nici contact cunoscut cu caz confirmat.

UPDATE:  Cazul cu numărul 31 este un bărbat de 65 ani, din judeţul Arad, internat în Spitalul Judeţean Arad, transferat în  data de 22.03.2020 în secţi, iar în data de 25.03.2020 transferat la Spitalul de Boli Infecţioase V Babeş Timişoara. Bărbatul a decedat în data de 28.03.2020.  El avea hipertensiune şi obezitate.

O altă persoană al cărei deces a fost anunţat sâmbătă seară este un bărbat de  67 de ani, din judeţul Constanţa, internat în Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa din 25.03.2020.

Decedat în 28.03.2020. El avea comorbiditati hipertensiune şi diabet zaharat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

O altă victimă este un bărbat, de 43 de ani, din  judeţul Suceava, pacient cu arsuri, transferat de la SJU SUCEAVA şi operat în Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie Bucureşti. El a decedat sâmbătă. În acest caz, la  Spitalul de arşi din Bucureşti a fost declanşată deja o anchetă epidemiologică în unitatea medicală. 31 de persoane au intrat în contact cu pacientul, dintre care 28 de cadre medicale, acestea fiind izolate la domiciliu.

Cea de a 34-a persoană decedată este o femeie de  61 de ani, din judeţul Hunedoara, internată în ATI la Spitalul Judeţean Deva. Ea avea boli cardiovasculare. 

În toate cazurile sunt anchete epidemiologice realizate sau în desfăşurare.

UPDATE: 30 de morți în România

Deces 30: Bărbat, 74 ani, județul Hunedoara, internat în secția de Oncologie a Spitalului Județean Deva cu neoplasm în stadiul terminal. S-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, rezultat pozitiv în data de 28.03.2020. Decedat în 26.03.2020.

UPDATE: Dintre cele 1452 de cazuri, 139 au fost declarate vindecate şi externate, până în prezent fiind înregistrate şi 29 de decese.

La ATI sunt internaţi, în acest moment, 34 de pacienţi, dintre care 25 în stare gravă. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat încă 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 29.

Toate persoanele decedate sunt din judeţul Arad.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Ce se va întâmpla cu anul școlar? Soluțiile care ar putea fi aplicate. Ce spun specialiștii

Este vorba de o femeie de 71 de ani din Arad, cunoscută cu diabet zaharat, care s-a internat la Spitalul Judeţean, secţia Boli Infecţioase prin Unitatea de Primiri Urgenţe, în 25 martie. Din 27 martie a fost transferată în secţia de ATI, unde a decedat, în aceeaşi zi. Femeia avea, la internare, insuficienţă respiratorie acută. Ancheta epidemiologică este în curs, pentru identificarea expunerii.

Citeste si: MAE: Alţi 365 de cetăţeni români aflaţi temporar în Italia au revenit în ţară cu două aeronave

Al 28-lea deces este al unei femei de 74 de ani din judeţul Arad, internată în 18 martie în Clinica de Diabet şi Boli de Nutriţie a SJU Arad. În 25 martie i s-au recoltat probe pentru COVID-19, fiind primit rezultat pozitiv în 27 martie. Ea a fost transferată la ATI în 26 martie şi a murit în aceeaşi zi.

Cel de-al 29-lea deces este al unei femei de 60 de ani, din judeţul Arad, internată în secţia de boli infecţioase Arad din 25 martie, apoi transferată în ATI în aceeaşi zi. Ei i s-au luat probe pentru testul de COVID-19 în 25.03.2020, rezultatul fiind pozitiv în 26 martie, ea murind în aceeaşi zi.

Citeste si: Lupta împotriva COVID-19. România se pregătește de scenariul 4. Ce presupune asta

Toate aceste decese au fost raportate către INSP din teritoriu în cursul nopţii şi sâmbătă dimineaţă, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si