"Am câștigat 85 de milioane la loto, dar acum sunt miliardar". Singurul câștigător la loterie care a studiat greșelile celorlalți și le-a evitat
Cei mai mulți dintre câștigătorii marilor premii la loterie au căzut în capcana unor cheltuieli necugetate și a unei vieți dezordonate. Unii au ajuns la sapă de lemn după doar câțiva ani.
În urmă cu 18 ani, Brad Duke a câștigat marele premiu de 85 de milioane de dolari la loteria Powerball, dar până în 2016 și-a crescut averea la peste 1 miliard de dolari.
În schimb, a decis să reziste la cheltuielile nejustificate și să facă banii să lucreze pentru el. Americanul a declarat pentru CNN la doi ani după biletul norocos că plănuia să-și investească banii, canalizând 45 de milioane de dolari în întreprinderi cu risc scăzut, 35 de milioane de dolari în active cu risc ridicat și încă 1,3 milioane de dolari în Duke Family Foundation- o acțiune caritabilă.
"Am studiat tot ce au făcut câștigătorii la loto de dinaintea mea"
Brad a explicat cum a procedat după ce a aflat că a dat lovitura la loto: "Am tăcut despre câștig timp de o lună înainte să mă hotăresc să ies public".
„În acea perioadă, am făcut cât de multe cercetări am putut despre câștigătorii existenți la loterie și care erau poveștile lor”.
Brad a spus că a descoperit că cei mai mulți „pierd toți banii într-o perioadă scurtă de timp”, în timp ce el și-a dorit să își multiplice averea "de aproximativ 10 ori mai mult”.
Și-a angajat o echipă de consilieri financiari
În loc să facă cumpărături de lux, Duke a optat pentru a construi o echipă de consilieri financiari de încredere, care l-au ajutat să-și atingă 1 miliard de dolari în 12 ani.
Dar Duke nu a exclus complet câteva cheltuieli mari- el a finanțat, spre exemplu, o călătorie în Tahiti pentru 17 prieteni norocoși.
Fostul instructor de ciclism de la Gold's Gym, unde a continuat să predea mai bine de un an după ce a câștigat, și-a cumpărat, de asemenea, mai mult de o duzină de biciclete noi.
Într-un interviu acordat recent unei televiziuni, Duke a spus că nu a câștigat marele premiu total întâmplător, ci a dezvoltat un sistem matematic complex pentru a-și alege numerele, înainte de a câștiga jackpot-ul.
În perioada premergătoare câștigului cel mare, Duke începuse deja să câștige constant sume mai mici, cum ar fi 150$ sau 500 $.