În urmă cu 18 ani, Brad Duke a câștigat marele premiu de 85 de milioane de dolari la loteria Powerball, dar până în 2016 și-a crescut averea la peste 1 miliard de dolari.

Citește și: O femeie fără adăpost a devenit multimilionară după ce s-a oprit la o benzinărie să schimbe uleiul la mașină

Americanul și-a multiplicat averea făcând o serie de investiții și nu aruncând banii pe o viață de lux, potrivit Daily Star.

Antrenorul personal de ciclism a trecut de la statutul de milionar la cel de miliardar după ce a refuzat să cumpere case și mașini luxoase.

Cum și-a multiplicat averea norocosul de la loterie

În 2005, Brad Duke a câștigat 85 de milioane de dolari, dar acesta a fost doar începutul averii sale, nu apogeul.

În perioada imediat următoare victoriei sale, Brad nu și-a cheltuit banii pe obiecte de lux, cum ar fi mașini sport sau un conac.

Citește și: Denise trebuie să renunțe la toată averea câștigată la loto. În timpul divorțului a ascuns câștigul, iar acum e obligată să-i dea fostului soț întreaga sumă

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În schimb, a decis să reziste la cheltuielile nejustificate și să facă banii să lucreze pentru el. Americanul a declarat pentru CNN la doi ani după biletul norocos că plănuia să-și investească banii, canalizând 45 de milioane de dolari în întreprinderi cu risc scăzut, 35 de milioane de dolari în active cu risc ridicat și încă 1,3 milioane de dolari în Duke Family Foundation- o acțiune caritabilă.

"Am studiat tot ce au făcut câștigătorii la loto de dinaintea mea"

Brad a explicat cum a procedat după ce a aflat că a dat lovitura la loto: "Am tăcut despre câștig timp de o lună înainte să mă hotăresc să ies public".

„În acea perioadă, am făcut cât de multe cercetări am putut despre câștigătorii existenți la loterie și care erau poveștile lor”.

Brad a spus că a descoperit că cei mai mulți „pierd toți banii într-o perioadă scurtă de timp”, în timp ce el și-a dorit să își multiplice averea "de aproximativ 10 ori mai mult”.

Brad Duke a atins o avere de 2 miliarde dolari 

Brad Duke a atins o avere de 2 miliarde dolari  

[Sursa foto: Instagram]

Și-a angajat o echipă de consilieri financiari

În loc să facă cumpărături de lux, Duke a optat pentru a construi o echipă de consilieri financiari de încredere, care l-au ajutat să-și atingă 1 miliard de dolari în 12 ani.

Dar Duke nu a exclus complet câteva cheltuieli mari- el a finanțat, spre exemplu, o călătorie în Tahiti pentru 17 prieteni norocoși.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Fostul instructor de ciclism de la Gold's Gym, unde a continuat să predea mai bine de un an după ce a câștigat, și-a cumpărat, de asemenea, mai mult de o duzină de biciclete noi. 

Citește și: Ea este românca la care visează toți fotbaliștii! Cine este iubita lui Riccardo Saponara, atacantul de la Fiorentina

Într-un interviu acordat recent unei televiziuni, Duke a spus că nu a câștigat marele premiu total întâmplător, ci a dezvoltat un sistem matematic complex pentru a-și alege numerele, înainte de a câștiga jackpot-ul.

În perioada premergătoare câștigului cel mare, Duke începuse deja să câștige constant sume mai mici, cum ar fi 150$ sau 500 $. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si