Pe data de 12 august, românul Ioan Pintaru a șocat întreaga comunitate britanică și româneasca, de asemenea, după ce a atacat în plină stradă, într-una dintre cele ma populate zone ale Londrei, Leicester Square, o fetiță de 11 ani, în timp ce se afla de mână cu mama ei. Bărbatul a imobilizat-o de cap pe fetiță, sunt privirile îngrozite ale femeii, aplicându-i nenumărate lovituri de cuțit.

Din fericire, intervenția rapidă a unui angajat a unui centru comercial, Abdullah, a făcut ca evenimentul nebunesc să nu se transforme într-o tragedie în toată regula. 

Autoritățile britanice au ajuns la concluzia că Ioan Pintaru, originar din Pucioasa, Dâmbovița, a executat atacul la pură întâmplare, fiind acuzat de tentativă de omor și deținere de obiect tăios. La câteva zile de la evenimentul șocant, mama românului, marcată de cele întâmplate, a avut o primă reacție, cu precizarea că este profund îndurerată cu gândul că fetița de 11 ani a fost supusă unor asemenea chinuri, transmițând familiei micuței toate părerile de rău și gândurile bune.

Vă rog să trimiteți acest mesaj tuturor, îmi pare profund rău pentru ce i s-a întâmplat fetiței. Sufăr împreună cu mama ei și nu pot descrie durerea pe care o simt. Sunt și eu mamă și înțeleg prin ce trebuie să treacă.”, a spus mama lui Ioan Pintaru în urmă cu câteva zile, conform MailOnline.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Citește și: Mama românului care a înjunghiat o fetiță în Londra, în stare de șoc după fapta cutremurătoare a individului. Nu-i vine să creadă ce a făcut fiul ei: „Sunt și eu mamă”

Mama lui Ioan Pintaru a presimțit că urma să se întâmple o nenorocire cu fiul său

Acum, femeia face noi declarații despre ceea ce s-a întâmplat înainte ca fiul său să pună autoritățile britanice în alertă. Episoadele de depresie acută ale lui Ioan Pintaru s-ar fi agravat în ultima perioadă, drept consecință ar fi decis să avertizeze autoritățile în legătură cu faptul că fiul său ar putea reprezenta un adevărat pericol public, însă că n-ar fi fost băgată în seamă. În speranța că se vor lua măsuri, femeia a menționat că a încercat să avertizeze, pe rând, Consulatul României la Londra, Ambasada României în Marea Britanie și Poliția Orașului Pucioasa.

„Am dat de trei săptămâni un semnal de alarmă, dar nu m-a ajutat nimeni. Am sunat la Consulat, mi s-a spus să sun la 112, de acolo au spus că trebuie să le dau o adresă unde locuiește, altfel nu mă pot ajuta. M-au tratat toate organele competente cu superficialitate”, a spus mama lui Ioan Pintaru, conform Digi24.ro.

Citește și: Gestul neașteptat pe care l-a făcut sora lui Ioan Pînțaru, la câteva zile de la atac! Întreaga familie a românului este în stare de șoc

Ioan Pintaru, afectat de-a lungul vieții de problemele psihice

Se știe despre Ioan Pintaru că problemele psihice i-au afectat viața de mai multe ori, fiind, la un moment dat, internat la Spitalul de Psihiatrie din locul natal, conform unor surse apropiate românului,

informații  dezvăluite în exclusivitate de ȘtirileKanalD.ro. Chiar el este tatăl unei fetițe de numai 4 ani, însă acesta nu are o relație deloc bună cu mama copilului său, care i-ar fi interzis să-și vadă fiica atât de des pe cât el și-ar fi dorit.

Citeste si: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”- kfetele.ro

Citeste si: Cum arăta Iulia Albu în școala primară? Imagini nostalgice publicate de fashion editor- radioimpuls.ro

Citeste si: Cele mai spectaculoase ținute de la MTV Music Awards 2024. Cum au apărut vedetele pe covorul roșu- antena3.ro

Românul a revenit în România în mai 2022, ulterior întorcându-se în Marea Britanie. Magda Gîrlă, mama sa, a mai relatat că fiul său nu avea viață socială, și că, în ultimii doi ani, puține au fost momentele în care a reușit să ia legătura cu el.

Fetița de 11 ani, salvată de un agent comercial, alertat de țipetele disperate ale micuței

Abdullah, în vârstă de 29 de ani, a fost numit erou după ce a scăpat-o pe fetița de 11 ani din mâinile lui Ion Pintaru. La scurtă vreme de la incident, acesta a oferit un scurt interviu despre cum a operat întreaga situație.

 „Am auzit un țipăt, am ieșit afară și am văzut că un tip avea un cuțit. Am sărit pe el și l-am apucat de mână, l-am pus la podea și am îndepărtat cuțitul de lângă e(...) Nu am avut timp de gândire, pur și simplu am acționat”, a spus Abdullah, conform BBC.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si