Ecaterina Andronescu (70 de ani) se află la al patrulea mandat de ministru al Educației, un record chiar și pentru PSD, partidul aflat la guvernare. Andronescu a avut în Ministerul Educaţiei, mai întâi, funcţia de secretar de stat pentru învăţământ superior, în intervalul 1995- 1996. Apoi, în perioada 2000- 2003, a fost ministrul Educaţiei şi Cercetării, dar nu şi-a dus mandatul la bun sfârşit, fiind schimbată de premierul Adrian Năstase, în iunie 2003.

A revenit ca ministru la Educaţie în perioada 2008- 2009, în Guvernul Ponta (2012) și în prezent, când a fost numită de Viorica Dăncilă în funcție la doar câteva luni după ce criticase dur politica partidului condus de Liviu Dragnea. 

Citeste si: Ecaterina Andronescu vrea să scurteze vacanţa elevilor: "E mult prea lungă. Elevul stă acasă, a uitat"

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Puternic contestată în spațiul public, Ecaterina Andronescu își are rădăcinile în județul Mehedinți, în comuna Malovăț, satul Colibași, acolo unde demnitarul a văzut lumina zilei acum aproape 71 de ani, pe 7 aprilie 1948. Cât timp trăiau părinții ministrului, aceasta era văzută destul de des în sat, însă după moartea acestora vizitele Ecaterinei în Colibași s-au rărit.

Ecaterina Andronescu nu a moștenit nimic de la părinți

”Mai vine, dar mai rar, ce să mai caute pe aici, că e departe de oraș...Vine de Paște cam întotdeauna, a păstrat tradiția, că știu că îi place aici, e liniște, e legată de pământ. Vine și stă la sora ei, care ține casa părintească și și-a mai făcut una lângă, tot a familiei”, ne explică un vecin, care ne și arată casele familiei Ecaterinei Andronescu.

De altfel, ministrul Educației nici nu a avut parte de vreo moștenire din partea părinților, pentru că- de-a lungul timpului- în declarațiile de avere ale Ecaterinei, la capitolul ”imobiliare”, nu apare decât apartamentul din București, deținut în coproprietate cu soțul Laurențiu. Cel mai probabil, Cati a renunțat la partea ei de moștenire din Colibași în favoarea surorii Gheorghița, care are grijă de casa părintească, locuind în continuare aici. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si