Close sidebar
Close sidebar

Am fost în satul natal al Ecaterinei Andronescu! Cati vine mereu acasă de Paști, unde o așteaptă sora ei FOTO EXCLUSIV

Ministrul Ecaterina Andronescu (70 de ani) provine din satul mehedințean Colibași, de lângă Dunăre. Familia demnitarului deține aici două case

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ecaterina Andronescu (70 de ani) se află la al patrulea mandat de ministru al Educației, un record chiar și pentru PSD, partidul aflat la guvernare. Andronescu a avut în Ministerul Educaţiei, mai întâi, funcţia de secretar de stat pentru învăţământ superior, în intervalul 1995- 1996. Apoi, în perioada 2000- 2003, a fost ministrul Educaţiei şi Cercetării, dar nu şi-a dus mandatul la bun sfârşit, fiind schimbată de premierul Adrian Năstase, în iunie 2003.

A revenit ca ministru la Educaţie în perioada 2008- 2009, în Guvernul Ponta (2012) și în prezent, când a fost numită de Viorica Dăncilă în funcție la doar câteva luni după ce criticase dur politica partidului condus de Liviu Dragnea. 

Citeste si: Ecaterina Andronescu vrea să scurteze vacanţa elevilor: "E mult prea lungă. Elevul stă acasă, a uitat"

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Puternic contestată în spațiul public, Ecaterina Andronescu își are rădăcinile în județul Mehedinți, în comuna Malovăț, satul Colibași, acolo unde demnitarul a văzut lumina zilei acum aproape 71 de ani, pe 7 aprilie 1948. Cât timp trăiau părinții ministrului, aceasta era văzută destul de des în sat, însă după moartea acestora vizitele Ecaterinei în Colibași s-au rărit.

Ecaterina Andronescu nu a moștenit nimic de la părinți

”Mai vine, dar mai rar, ce să mai caute pe aici, că e departe de oraș...Vine de Paște cam întotdeauna, a păstrat tradiția, că știu că îi place aici, e liniște, e legată de pământ. Vine și stă la sora ei, care ține casa părintească și și-a mai făcut una lângă, tot a familiei”, ne explică un vecin, care ne și arată casele familiei Ecaterinei Andronescu.

De altfel, ministrul Educației nici nu a avut parte de vreo moștenire din partea părinților, pentru că- de-a lungul timpului- în declarațiile de avere ale Ecaterinei, la capitolul ”imobiliare”, nu apare decât apartamentul din București, deținut în coproprietate cu soțul Laurențiu. Cel mai probabil, Cati a renunțat la partea ei de moștenire din Colibași în favoarea surorii Gheorghița, care are grijă de casa părintească, locuind în continuare aici. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI