Poliția din Franța a declarat luni că l-a arestat pe germanul Thorsten S, în vârstă de 55 de ani, după ce soția sa a fost găsită goală și într-o stare fizică deplorabilă pe străzile localității Forbach, de la granița cu Germania.

Citește și: VIDEO- Crima din Mangalia: Agresoarea a vrut să își ascundă urmele și a trimis mesaje de pe telefonul victimei: ”Alina nu avea parolă la telefon, nu ascundea de nimeni nimic”

Femeia a făcut primele declarații în fața polițiștilor și le-a spus că a fost ținută 12 ani în captivitate la casa cuplului din localitatea franceză.

Soțul femeii a negat acest lucru și a adăugat că soția sa- numită Alicia W. de presa locală- suferă de cancer și că el este cel care o îngrijește.

Misterul femeii "sechestrate și torturate de soț" din 2011 până azi 

Bărbatul în vârstă de 55 de ani este suspectat că și-a torturat soția la locuința acestora din orașul francez Forbach, lângă Germania, potrivit DW.com.

Femeia a alertat autoritățile, spunând că a fost închisă de soțul ei încă din 2011. Procurorii francezi îi privesc cu susăiciune declarațiile, conform Daily Mail.

O sursă din poliție a declarat agenției de presă AFP că femeia, de cetățenie germană, a fost găsită goală, cu capul ras, într-un dormitor, fiind închisă cu sârmă metalică.

Suspectul se apără spunând că femeia suferă de cancer, are halucinații și el are grijă de ea. Micul oraș Forbach este aproape de granița germană și de Saarbrücken, capitala statului Saarland.

Cu toate acestea, potrivit primelor date din dosar, femeia avea mai multe răni pe corp. Ea a fost dusă la spital cu fracturi la ambele picioare și la degete.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Caz complicat în Franța

Cum a fost descoperită femeia "torturată" de soț

Conform presei franceze, primele elemente ale anchetei nuanțează foarte mult această imagine îngrozitoare. 

Poliția din Forbach (Moselle) a descins luni dimineața, la ora 6, într-un apartament situat la etajul doi al unei clădiri din centrul acestui oraș care se învecinează cu granița franco-germană.

Într-unul dintre dormitoare, o descoperă pe Alicia W., o femeie de 53 de ani, care pare să trăiască în mijlocul excrementelor ei. Întinsă pe pat, pe jumătate goală, este vizibil slăbită, are capul ras și spune că suferă de mai multe fracturi.

femeie torturata franta

Blocul unde ar fi fost sechestrată femeia

[Sursa foto: Le Parisien]

Starea ei de sănătate este „nu bună”, a declarat procurorul local Olivier Glady pentru agenția de presă AFP, după examinarea femeii de către serviciul local de medicină legală.

Dar, mai târziu, procurorul a declarat într-o conferință de presă că examinările inițiale nu au descoperit fracturi sau vânătăi, contrar relatărilor inițiale din presă.

"Ne îndepărtăm de scenariul unui monstru Barbă Albastră"

Testele de sânge au arătat că Alicia W. nu era deshidratată în mod semnificativ, a spus el, adăugând că există „incoerențe” în relatările ei către anchetatori.

„Încet-încet, ne îndepărtăm probabil de la un scenariu de groază, către un scenariu mai realist, al unor condiții nesatisfăcătoare de îngrijire a unei persoane bolnave”, a spus procurorul Glady.

El a mai spus că aspectul fizic, capul tuns zero și corpul slab al femeii de 53 de ani ar putea fi din cauza cancerului, iar starea ei de semi-nud s-ar putea explica prin faptul că poliția a mers dimineața la apartamentul lor pentru a-l reține pe soț.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„În stadiul actual al anchetei pare că ne îndepărtăm de spectrul unui Barbă Albastră din regiunea Moselle”, a adăugat procurorul, făcând referire la criminalul „Barbă Albastră”, o poveste populară franceză despre un bărbat bogat care își ucide soțiile.

Caz complicat în Franța

Poliția a spus că dormitorul și celelalte camere din apartament au fost închise cu sârmă metalică la apartamentul din Forbach. Este posibil ca această configurație să fi fost menită să țină închise cele 10 pisici ale gospodăriei, a spus Glady, mai degrabă decât să țină femeia în apartament.

O sursă din poliție a spus că Alicia W. a avut acces la un telefon și a sunat poliția din Wiesbaden, vestul Germaniei, care, la rândul său, și-a alertat colegii francezi.

O zi mai târziu, luni, poliția franceză a efectuat o percheziție în clădire și l-a arestat pe bărbat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si