Pentru aceasta reţeta nu este nevoie nici sa folosiţi mixerul! În cel mult 60 de minute, scoateţi din cuptor aceasta tarta bogata în fructe si ciocolata.
Ingrediente pentru aluat
-1 ou
- 100 g zahar
- 80 ml ulei
- 50 ml lapte
-15 g cacao
- 1/2 plic praf de copt
- 300 g faina
Ingrediente pentru crema
- 250 g brânza de vaci
- 2 linguri zahar
- coaja unei lamâi
- 250 g cirese
Ingrediente pentru ornat
- zahar pudra
Ingrediente
25 biscuiti cu ciocolata (Oreo fara crema), 100 g unt, 170 g inghetata de vanilie, 200 g fructe proaspete (capsuni, fructe de padure, nectarine, piersici)
Folosind un robot de bucatarie, marunteste biscuitii.
Ar trebui sa obtii 200 g firimituri sau bucatele de biscuiti, din care vei face blatul. Transfera-le intr-un bol mediu si adauga untul topit. Amesteca bine, apoi pune totul intr-o tava speciala de tarta. Preferabil ar fi sa folosesti una cu fundul detasabil.
Citeste si: Pensiile și salariile cresc din 2025! Parlamentul a anunțat cu ce procent vor fi majorate acestea, după ce a stabilit bugetul pentru anul viitor- kanald.ro
Citeste si: Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei- wowbiz.ro
Citeste si: Blocaj la negocierile pentru Guvern. De ce nu ar vrea Marcel Ciolacu să mai fie premier și ce ministere sunt disputate- antena3.ro
Intinde bine cu degetele, preseaza si acopera tava uniform. Intinde si pe margini, apoi pune tava la rece, pentru cel putin 30 de minute. Lasa pana cand se raceste complet. Daca te grabesti, foloseste congelatorul sau daca vrei ca desertul sa fie gata a doua zi, poti lasa peste noapte (dar nu mai mult) in frigider.
Cand blatul astfel format este gata, scoate inghetata din congelator si las-o la temperatura camerei 5 minute. Transfera intr-un bol si amesteca folosind o spatula, pana cand devine moale. Umple tarta cu inghetata cremoasa, intinde uniform. Pune totul din nou in congelator, lasa cel putin 20 de minute.
Adauga fructe proaspete deasupra si pune tarta din nou la rece, lasa cel putin o ora, pana se intareste complet.
Daca ai o forma speciala, iti va fi mult mai usor sa scoti desertul. Alternativ, taie in bucati si serveste cate o felie de tarta cu fructe.
Poti folosi fructe de sezon si inghetata cu diferite arome, dar si biscuiti diferiti. Incearca diverse combinatii si foloseste-ti creativitatea, pentru un desert racoritor si absolut delicios.