Ingrediente
25 biscuiti cu ciocolata (Oreo fara crema), 100 g unt, 170 g inghetata de vanilie, 200 g fructe proaspete (capsuni, fructe de padure, nectarine, piersici)
Folosind un robot de bucatarie, marunteste biscuitii.
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro
Intinde bine cu degetele, preseaza si acopera tava uniform. Intinde si pe margini, apoi pune tava la rece, pentru cel putin 30 de minute. Lasa pana cand se raceste complet. Daca te grabesti, foloseste congelatorul sau daca vrei ca desertul sa fie gata a doua zi, poti lasa peste noapte (dar nu mai mult) in frigider.
Cand blatul astfel format este gata, scoate inghetata din congelator si las-o la temperatura camerei 5 minute. Transfera intr-un bol si amesteca folosind o spatula, pana cand devine moale. Umple tarta cu inghetata cremoasa, intinde uniform. Pune totul din nou in congelator, lasa cel putin 20 de minute.
Adauga fructe proaspete deasupra si pune tarta din nou la rece, lasa cel putin o ora, pana se intareste complet.
Poti folosi fructe de sezon si inghetata cu diferite arome, dar si biscuiti diferiti. Incearca diverse combinatii si foloseste-ti creativitatea, pentru un desert racoritor si absolut delicios.