"Am studiat peste 5.000 de experiențe în apropierea morții. Cercetările mele m-au convins fără îndoială că există viață după moarte", spune medicul Jeffrey Long, un oncolog radioterapist din Kentucky, SUA.

Citește și: A ieșit din comă după 5 săptămâni și le-a spus medicilor că l-a văzut pe soțul mort cu ani în urmă. Ce mesaj uluitor i-a transmis bărbatul

Medicul Jeffrey Long este și fondatorul Fundației de Cercetare a Experiențelor în apropierea morții (Near Death Experience- NDE). 

El spune că studierea experiențelor din apropierea morții l-a făcut un medic oncolog mai bun, potrivit Insider.com.

Ce a povestit medicul Jeffrey Long  

Jurnaliștii de la Insider au stat de vorbă cu celebrul medic oncolog și au consemnat perspectiva pe care acesta și-a format-o despre "viața de după moarte":

"În urmă cu treizeci și șapte de ani, eram rezident oncolog și învățam cum să tratez cel mai bine cancerul folosind radiații. Acestea au fost zilele de dinaintea internetului, așa că mi-am făcut cercetările în bibliotecă.

Citește și: VIDEO. Imagini înfricoșătoare dintr-un "hotel bântuit" de 500 de ani. Fantoma se aude vorbind: "Suntem prieteni?”

Într-o zi, răsfoiam un volum mare din Jurnalul Asociației Medicale Americane când am dat peste un articol care descrie experiențe în apropierea morții. M-am oprit în loc. Toată pregătirea mea medicală mi-a spus că fie ești în viață, fie ești mort.

Nu există stare de mijloc. Dar deodată, citeam despre un cardiolog care descriea pacienți care au murit, apoi au revenit la viață, raportând experiențe foarte clare, aproape incredibile.

Experiențe la limita morții

Experiențe la limita morții

Din acel moment, am fost fascinat de experiențele în apropierea morții sau NDE. Eu definesc o experiență în apropierea morții ca fiind o persoană care este în comă sau în moarte clinică, fără bătăi ale inimii, având o experiență lucidă în care vede, aude, simte emoții și interacționează cu alte ființe.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

După ce am aflat mai multe lucruri despre aceste experiențe mi-a schimbat fundamental viziunea asupra universului. 

Când mi-am terminat rezidențiatul, am înființat Near-Death Experience Research Foundation. Am început să colectez povești de la oameni care au trecut prin NDE și am început să le evaluez experiențele cu mintea unui om de știință și medic", a relatat Long.

Ieșiri în afara corpului în timpul morții clinice

Medicul oncolog, autor al unei cărți cu titlul "Dovezile vieții de apoi" ("Evidence of Afterlife"), și-a continuat explicațiile privind viața de după moarte:

"Îmi fac păreri bazate pe dovezi și am intrat în acest domeniu ca un sceptic. Dar în fața dovezilor copleșitoare, am ajuns să cred că  există cu siguranțăo viață de apoi.

Nu există două experiențe NDE-uri la fel. Dar pe măsură ce am studiat mii dintre ele, am văzut un tipar consistent de evenimente, apărând într-o ordine previzibilă.

Aproximativ 45% dintre persoanele care trec prin NDE raportează o experiență în afara corpului.

Când se întâmplă acest lucru, conștiința lor se separă de corpul lor fizic, de obicei plutind deasupra corpului. Persoana poate vedea și auzi ceea ce se întâmplă în jurul său, ceea ce include de obicei încercări frenetice de a o reînvia.

O femeie a raportat chiar că un medic a aruncat un instrument medical pe podea, iar apoi a luat o ustensilă greșită – ceva ce doctorul a confirmat mai târziu.

Întâlniri cu persoanele dragi care au murit

După experiența în afara corpului, oamenii spun că sunt transportați într-un alt tărâm. Mulți trec printr-un tunel și experimentează o lumină puternică. Apoi sunt întâmpinați de cei dragi decedați, inclusiv de animale de companie, care sunt întotdeauna în floarea vârstei lor.

Majoritatea oamenilor raportează un sentiment copleșitor de iubire și pace. Ei simt că acest celălalt tărâm este adevărata lor casă.

Ce au văzut copiii sub 5 ani care au trecut prin moarte clinică

Aceste experiențe pot suna clișeu: lumină strălucitoare, tunel, persoane dragi. Dar peste douăzeci și cinci de ani de studiu pe experiențele NDE, am ajuns să cred că aceste descrieri au devenit locuri comune culturale tocmai pentru că sunt adevărate.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Am lucrat chiar și cu un grup de copii sub cinci ani care aveau NDE. Ei au raportat aceleași experiențe pe care le-au făcut adulții – și la acea vârstă, este puțin probabil să fi auzit despre lumini strălucitoare sau tuneluri după ce mori.

Multe experiențe incredibile sunt confirmate

Alte persoane raportează evenimente aparent incredibile, pe care le putem confirma ulterior. O femeie și-a pierdut cunoștința în timp ce călărea pe cal pe o potecă. Trupul ei a rămas pe potecă, în timp ce conștiința ei a călătorit cu calul ei, în timp ce el a revenit în galop la hambar.

Mai târziu, ea a putut să descrie exact ce s-a întâmplat la hambar pentru că văzuse totul în ciuda faptului că trupul ei nu se afla acolo. Alții, care nu vorbiseră cu ea, i-au confirmat spusele.

Sunt medic. Am citit studiile care se fac asupra creierului și am luat în considerare toate explicațiile posibile pentru NDE. Concluzia este că niciunul dintre ei nu ține până la capăt. Nu există nici măcar o explicație fizică pe departe plauzibilă pentru acest fenomen.

Deși sunt pasionat de NDE, munca mea de zi cu zi se învârte în continuare în a ajuta pacienții să lupte împotriva cancerului. Nu le spun pacienților mei despre cercetările mele în privința experiențelor de la limita morții.

Și totuși, munca mea cu NDE m-a făcut un medic mai plin de compasiune și mai iubitor. Pot să-mi ajut pacienții să se confrunte cu boli care pun viața în pericol cu mai mult curaj și pasiune.

Scopul meu este să-i ajut să aibă mai multe zile sănătoase aici pe Pământ. Dar cred cu tărie că atunci vor trece dincolo, vor fi în pace".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si