"Am vazut Colectiv in fata ochilor. Acum un an si jumatate ma uitat la televizor si ma ingrozeam si acum traiesc asta”, spune un tanar aflat pe patul de spital.

"Pot sa spun ca a fost oribil, inspaimantator. Am ajuns prin curti pe la oameni, pe unde am putut, numai sa scap", a declarat Radu Iamandache, unul dintre tinerii raniti in Bamboo.

De pe un pat de spital, Radu ne povesteste cum a scapat din calea flacarilor care au devastat clubul Bamboo. E ingrozit la gandul ca ar fi putut sa moara in infern, dar, din fericire, a scapat doar cu o fractura la picior:" Am iesit toti in spatele clubului, ca e doar o iesire si o intrare. Am iesit toti pe terasa, in spate. De acolo, nu aveai unde sa te duci. Am fost nevoiti sa sarim de la o inaltime de 3-4 metri si am aterizat pe pamant inghetat. Eu unul m-am ales cu asta... Dupa aia a trebuti sa mai merg prin zapada, sa ma catar cu piciorul vraiste... A fost cumplit. Si sa vezi oamenii cum urlau, alergau pe acolo, unii au ramas fara haine”.

In stare de soc sunt toti cei care si-au vazut azi noapte moartea cu ochii.

Singura lor greseala e ca au vrut sa se distreze intr-un loc unde vietile oamenilor n-ar trebui puse in pericol.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

BOGDAN GHEORGHE: "Am vazut Colectiv in fata ochilor. Acum un an si jumatate ma uitat la televizor si ma ingrozeam si acum traiesc asta. A trebuit sa sar in piscina, sa o iau prin piscina".

"La inceput lumea a fost calma si civilizata. Cand a inceput sa iasa fum in spate, nu mai puteai sa respiri, era groaznic, a inceput lumea sa se agite. Si prin agitatia asta s-a transformat in invalmaseala, panica, tipete, urlete. A fost balamucul ala, teama aia, alimentata si de Colectiv, zici: Gata, acum am murit, aici s-a intamplat, stii?", a adaugat el.

In club, spun martorii- mirosea a fum de minute bune pana cand s-a oprit muzica si s-au aprins luminile... Cand au vazut ca nu e de joaca, angajatii au strigat cat i-au tinut puterile: "Iesiti afara!" A fost momentul care a declansat haosul. Deja flacarile amenintau cu moartea!

"Eu, cand s-au aprins luminile si s-a stins muzica eu am auzit doar evacuare. Nu se auzea nimic, in incinta salii. Fumul iesea pe sus, pe la aerisirea de la aerul conditionat. deci de undeva din tavan. Eram afara si am vazut un foc mare! Inauntru am vazut o groaza de oameni tusind.

Sutele de tineri s-au indreptat intai catre usile de la cazino si de la restaurant.

Iar cei care erau aproape de usile ce dau spre lac au vrut sa scape pe acolo. Numai ca s-au trezit intr-un alt cosmar. Terorizati ca ar putea sa moara, au fost nevoiti sa escaladeze un zid inalt de beton de unde au sarit pe un teren viran din apropiere.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

LETITIA PAPUC: "Am sarit un gard de doi metri, am inotat prin zapada ca sa ajungem undeva sus.. deasupra. Era blocati in zona de piscina, toti acolo. Eram afara si nu mai puteam sa respiram. Eram inecati intr-un fum negru. Ne-am ajutat unii pe altii. Cineva a sarit gardul si ii tragea si pe ceilalti...ne ridicam unii pe altii".

Salvatorii i-au gasit speriati, tremurand si inghetati de frig. Unul are acum o fractura de coloana vertebrala, iar altii si-au rupt picioarele. 38 de persoane au ajuns in spitalele din capitale, iar acum mai sunt internate 5. Unul e cel mai grav, intubat, la spitalul Floreasca, insa medicii spun ca e in afara pericolului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si