"Mi-a zis ca i-a bagat fortat pe gat si atata stiu de la fete.", plange mama fetitei.

Aceasta mama isi plange acum, cu disperare, amarul. Copila ei, de 4 anisori, s-a stins in mainile medicilor, dupa ce timp de doua saptamani a stat internata in spital in stare grava. Totul, se pare, de la faptul ca ar fi consumat niste fructe otravitoare.

"A fost cu o fata mai mare, are 15 ani fata.

Si LE-A bagat incolo si au zis ca le-a bagat fortat pe gat bobite din alea", spune femeia.

Mama celor doua fetite spune ca totul s-a petrecut in urma cu vreo 3 saptamani, cand micutele erau la joaca, alaturi de ceilalti copii din sat. Se plimbau cu totii pe dealurile din apropierea caselor, iar la un moment dat, au gasit o tufa salbatica, cu fructe in ea. Bobitele erau mici, de culoare violet inchis, foarte asemanatoare ca aspect cu afinele.

Mama fetelor sustine ca micutele ar fi fost obligate de una dintre fete sa consume aceste fructe. De acolo li s-ar fi tras nenorocirea. La cateva zile dupa acest moment, bunica copiilor sustine ca au aparut primele simptome la cea mica.

"A mancat fetita. S-a sculat de la masa mancand asa... A iesit afara si a vomitat".

Parintii au dat fuga cu ele la spital, insa ambele copile erau in stare foarte grava.


Mihnea Avram, dir. SCJU Constanta: Nu S-A REUSIT SA SE AFLE CE AU MANCAT ..niste fructe salbatice...  se stie ce au mancat. Ceva  fructe salbatice. Au venit in stare grava, in stop cardio-respirator. Au fost amandoua intubate.

"Asta este pomul. Eu de aici am luat atunci si am trimis catre Constanta, la spital. Atat, altceva nu stiu nimic".

Dupa doua saptamani de spitalizare, starea micutelor a evoluat diferit.
In timp ce copila de 4 ani a murit chiar de Sfantul Nicolae, sora ei mai mare, in varsta de 6 ani, incepe sa se insanatoseasca.

Nenorocirea ce s-a abatut asupra familiei a alertat tot satul. Oamenii habar nu aveau de existenta acelor fructe si cu atat mai putin nu isi puneau problema ca ar reprezenta un pericol. Chiar si primarul este destul de sceptic in ceea ce priveste toata situatia.

George Nicola, primar comuna Aliman: Plantele sunt undeva pe dealuri, nu sunt la ei in curte, sau pe strada. Nu sunt judecator, dar vina e a parintilor! Lasi copilul nesupravegheat?  

Pana acum nu s-au facut inca analize toxicologice care sa stabileasca daca vreo substanta din continutul fructului a dus la moartea fetitei de 4 ani.

Marius Niculescu, purtator de cuvant IPJ Constanta: Politistii constanteni s-au autosesizat in acest caz si au intocmit un dosar penal pentru ucidere din culpa, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fi e luate masurile legale prin unitatea de parchet competenta.

Dupa ce a pierdut-o deja pe fetita cea mica, mama spera ca macar sora mai mare sa treaca cu bine de acest moment.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: A murit legenda muzicii bossa nova, Sergio Mendes. Toată lumea îl cunoștea pentru hitul „Mas Que Nada”- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si