Romanul s-a prezentat la Ambasada Rusiei din Bucuresti cu 19,19 lei, 4,41 euro, 0,31 dolari americani, 200 de yeni japonezi si 200 de woni sud-coreeni, o parte din banii pe Care Rusia i-a donat Romaniei pentru „Cumintenia pamantului”.
Ambasada Rusiei la Bucuresti a decis sa doneze la randul ei banii.
Redam in continuare comunicatul Ambasadei Rusiei in Romania postat pe Facebook:
"Referitor la donatia Ambasadei in campania privind subscriptia publica nationala pentru achizitia operei “Cumintenia Pamantului” a sculptorului Constantin Brancusi Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
In seara zilei de 27 septembrie 2016 la Ambasada s-a adresat un cetatean roman care a transmis in numele propriu o suma de bani a carei valoare el insusi nu a putut sa precizeze. Potrivit dansului, el a facut acest lucru pentru a rambursa Ambasadei o parte din suma donata de catre noi in campania privind subscriptia publica nationala pentru achizitia operei „Cumintenia Pamantului” a sculptorului Constantin Brancusi.
Am numarat banii adusi de catre aceasta persoana si s-a dovedit ca dansul a transmis 19,19 lei romanesti, 4,41 euro, 0,31 dolari SUA, 200 de yeni japonezi si 200 de woni sud-coreeni.
Pornind de la aprecierea pozitiva acordata de MAE al Romaniei, in ceea ce priveste donatia modesta a Ambasadei ruse in recuperarea patrimoniului national roman, am luat decizia de a trimite acesti bani in fondul mentionat.
Luand in considerare faptul ca au fost multe monede straine de diferita valoare, aceasta procedura, cel mai probabil, va dura mai mult timp.
Suntem recunoscatori tuturor cetatenilor romani neindeferenti care au apreciat in mod corect pozitia Ambasadei drept cea care urmareste imbunatatirea relatiilor noastre, cautarea interpretarii pozitive reciproc acceptabile a istoriei noastre comune si aici, bineinteles, cuvantul ponderabil trebuie sa fie spus de expertii Comisiei comune de istorici ruso-romane.
Speram ca dezbaterea destul de emotionala care fara nicio intentie din partea noastra a inceput in societatea romaneasca va contribui nu numai la o mai buna intelegere a istoriei noastre comune, dar, de asemenea, si la construirea de noi relatii pragmatice de buna vecinatate intre tarile noastre".