Anunțul a fost făcut luni de secretarul de stat american Anthony Blinken, care acuză „accelerarea dramatică a formării forțelor ruse” în jurul Ucrainei. Oficialul american a precizat că eforturile de a se ajunge la o soluție diplomatică cu Rusia sunt foarte serioase.

Citeste si: Rusia transmite că există "șanse" să ajungă la o înțelegere cu Occidentul. Vladimir Putin, dialog televizat cu Serghei Lavrov

SUA: Toți cetățenii americani să părăsească imediat Ucraina

Antony Blinken a explicat decizia de închidere a ambasadei SUA din Ucraina: „Am ordonat aceste măsuri dintr-un singur motiv – siguranța personalului nostru – și îndemnăm cu tărie pe toți cetățenii americani rămași în Ucraina să părăsească imediat țara”, a spus Blinken într-un comunicat prezentat de CNN.

Citeste si: După doi ani de stare de alertă, România ar putea reveni la starea de urgență. Anunțul făcut de al treilea om în stat, șeful Camerei Deputaților

"Aceste precauții luate din prudență nu subminează în niciun fel sprijinul sau angajamentul nostru față de Ucraina. Angajamentul nostru față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei este neclintit", a spus oficialul SUA.

„De asemenea, continuăm eforturile noastre sincere de a ajunge la o soluție diplomatică și rămânem angajați cu guvernul rus în urma dialogului dintre președintele Biden și președintele Putin și a discuției mele cu ministrul de externe Lavrov”, a mai spus Blinken.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Data la care Rusia ar putea invada Ucraina. Ce spun oficialii americani?

Dialog Joe Biden- Boris Johnson: Un acord de pace este încă posibil 

Liderii SUA și Marea Britanie au avut o discuție de aproximativ 40 de minute în cursul zilei de luni și au transmis că nu este pierdută toată speranța pentru o soluție diplomatică la criza din Ucraina. Ei avertizează, totuși, că situația rămâne fragilă, transmite BBC News.

Președintele american Joe Biden și premierul britanic Boris Johnson au convenit că un acord este încă posibil, în ciuda unui cor de avertismente cu privire la o acțiune militară iminentă a Rusiei.

Citeste si: Mişcări de trupe la graniţa Ucrainei- Kievul cere o reuniune urgentă cu Moscova

Rusia a negat întotdeauna planurile de a invada Ucraina, în ciuda faptului că a acumulat peste 100.000 de militari la graniță. Ministrul de externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a declarat luni că dialogurile diplomatice sunt „departe de a fi epuizate”.

Cancelarul german Olaf Scholz, în vizită la Vladimir Putin 

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a estimat luni seara că "toate elementele" sunt reunite pentru o ofensivă militară "puternică" a Rusiei în Ucraina, relatează France Presse.

"Există toate elementele pentru a fi declanşată o ofensivă puternică din partea forţelor ruse în Ucraina? Da, este adevărat, este posibil, aceasta este posibil rapid", a declarat el pentru canalul France 5. 

Poziția trupelor ruse în jurul Ucrainei

[Sursa foto: BBC News]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Asta ne sare în ochi", a adăugat foarte direct ministrul francez, subliniind totuşi că nu are pentru moment indicii despre o intervenţie iminentă a Rusiei. "A luat preşedintele Putin decizii privind o operaţiune sau nu? După părerea mea, nimic nu o indică în prezent", a spus şeful diplomaţiei franceze.

"Este şi cald şi rece pentru a spune dacă există încă o soluţie diplomatică, asta e sigur", a adăugat el, în timp ce preşedintele Putin se pregăteşte să-l primească marţi pe cancelarul german Olaf Scholz.

Rusia a considerat posibilă luni o reglementare diplomatică a crizei ruso-occidentale legate de Ucraina şi a anunţat sfârşitul unor manevre militare într-un moment în care temerea privind o invazie iminentă atingea vârful.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si