„Da, circulă goale!”

„Așa este! Așa este! Da, circulă goale! Am prieteni care lucrează la spital și știu foarte bine ce se întâmplă! Alarme false, mai ales noaptea!(...) Sperie lumea degeaba!(...) Da, dar nu e de acum, de 2 ani de zile de când induc panica în toată lumea!”

Pandemia a născut încă de la început un val de conspirații. Însă ultima teorie este halucinantă. 

Sunt guri care susțin că toate ambulanțele care pleacă și vin de la spitale....sunt de fapt goale! Iar rețelele de socializare sunt împânzite de astfel de știri false.

Citeste si: VIDEO| Bolnavi îngrămădiți pe holurile spitalului din Buzău

Sute de comentarii circulă pe Facebook

„Circula salvarile cu alarmele pornite numa ca sa bage panica in oameni dar nu le mai tine”

„Nu mai trimiteti ambulante goale pe strazi ca nu mai speriati nici copiii! ”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Reacțiile medicilor nu au întârziat nici el să apară în urma acestor teorii.

„Știu ce se întâmplă la Matei Balș, coadă mare de ambulanțe cu foarte mulți pacienți. Sunt suferințe mari, foarte multe decese, nu putem să ne jucăm cu aceste lucruri”, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. 

Citeste si: Coadă de ambulanțe la spitalul de Boli Infecţioase: „Curtea spitalului este ocupată în totalitate, tratăm bolnavii în ambulanţe”

Mai precis, în 48 de ore, doar în Capitala Serviciul de Ambulanță a raspuns la 7.579

de cazuri, dintre care 2.414 urgente (cod roșu și cod galben) 1.828 consultatii si 3.337 probe biologice recoltate. Cifre care nu includ servicul SMURD.

În tot acest context sumbru, nu vocile disperate ale medicilor au ecou. Nici imaginile în care un cadru medical doarme într-o cutie de carton din lipsa paturilor.. nu are vreun impact pentru conspiraționistilor. Pentru multi sunt revelatoare doar discursuri ca cel al Episcopului de Giurgiu.

Sfaturi care pot fi la fel de periculoase ...ca virusul în sine!

Citeste si: Tavi Clonda și fetițele sale au coronavirus! Artistul a chemat Ambulanța: „Sperăm sa trecem cu bine perioada asta”

Materialul întreg îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si