Oamenii legii spun ca aceste fapte sunt greu de probat, iar victimele vor trebui sa dovedeasca ca au fost hartuite pentru ca agresorii sa fie pedepsiti.

Formele considerate mai usoare, precum hartuirea stradala, careia ii cad victime mii de femei (pipaitul, fluieratul, apelative precum "papusa" sau "pisi" etc.)

reuseau pana acum sa scape de legea penala. Insa, de acum, acestea pot fi sanctionate cu amenzi de pana la 10.000 de lei. Ca agresorii sa fie sanctionati, victimele trebuie sa sune la 112 si sa povesteasca ce au patit.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Legea este greu de aplicat, spun unii specialisti.

„Este foarte dificil sa probezi faptele de hartuire sexuala si probele sa fie acceptate. Vorbim de subiectivismul probelor si al celor ce le interepreteaza. Legea are foarte mult subiectivism in materie de probatoriu.

Hartuirile pe strada pot fi probate cu martori. Este insa foarte greu, pentru ca, in general, oamenii se feresc sa aiba de-a face cu justitia. Mai pot fi probate cu imagini ale unor camere de supraveghere, dar care nu au sonor. Fara sunet, agresorul poate invoca in apararea lui orice, inclusiv ca a fost provocat. La noi nu există educatie juridica“, a explicat expertul criminolog Dan Antonescu.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si