„A fost aplicată o sancţiune contravenţională organizatorului Congresului, în cuantumul prevăzut de lege, respectiv 10.000 de lei, pentru faptul că organizatorul, Romexpo, nu s-a asigurat de faptul că accesul (în pavilionul central- n.r.) a fost aglomerat de către o parte dintre cei prezenţi. De asemenea, sancţiunea a fost dată organizatorului şi pentru faptul că s-a constatat că nu toate persoanele de la Congres purtau mască de protecţie.

Se fac verificări cu privire la obligaţiile ce reveneau firmei de pază. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii verifică materialul video pus la dispoziţie de organizatori", a declarat Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet.

Citeste si: Şedinţa noului Birou Executiv al PNL are loc marţi, 28 septembrie. De ce a rupt Orban parteneriatul cu președintele Iohannis

Social-democrații acuză

PSD a acuzat despre modul în care s-a desfășurat Congresul având în vedere restricțiile impuse de pandemie. De asemenea, PSD i-a acuzat pe cei de la Direcția Generală a Poliției Municipiului București (DGPMB) și ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) de complicitate.

Acuzațiile au apărut în contextul în care se suspectează că autoritățile au ascuns numărul real de cazuri pentru a putea fi organizat Congresul la care Flotin Cîțu a câștigat șefia partidului.

Citeste si: Florin Cîțu, primul mesaj după alegerea ca șef al PNL. "Este o mișcare care va schimba România în bine. Adversarul nostru e PSD"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Congres PNL

Congres PNL

[Sursa foto: Google]

Au refuzat prezența în fața comisiilor parlamentare

Luni, membrii PSD din comisiile de Apărare și Sănătate din Camera Deputaților au cerut șefilor Direcției Generale a Poliției Municipiului București și ai Direcției de Sănătate Publică explicații legate de orgaizarea și desfășurarea Congresului.

Comisarul-șef Bogdan Berechet și dr. Oana Niculescu au fost chemați să explice situația, dar au refuzat.

Citeste si: Klaus Iohannis, discurs la congresul PNL. "Trebuie ca această guvernare să continue. Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să își dea demisia"

„Acest lucru confirmă complicitatea inadmisibilă a acestor instituții la ilegalitățile comise în cadrul evenimentului politic organizat de PNL. Această atitudine obstrucționistă în aflarea adevărului reprezintă în mod clar un abuz de putere care încalcă în mod grav principiul colaborării loiale între instituțiile statului consacrat în Constituția României și în deciziile Curții Constituționale din România”, au comunicat cei de la PSD.

Citeste si: Protest de amploare împotriva Guvernului, în ziua congresului PNL


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si