Amendă de 1000 de lei pentru un bărbat care a făcut grătar pe trotuar
Un bărbat s-a trezit cu o amendă de 1000 de lei, după ce a făcut grătar pe trotuar. Polițiștii au ajuns la fața locului.
Sancțiune pentru un bărbat care a aprins grătarul chiar pe trotuar. Alți trei botoșăneni au fost depistați de jandarmi în aceeași zonă, în timp ce consumau băuturi alcoolice și, fără să le pese de normele conviețuirii sociale civilizate, țipau fără motiv și proferau injurii.
De asemenea, în același loc, dar câteva ore mai târziu, jandarmii au amendat cu 500 de lei un bărbat care asculta muzică cu intensitate mare la sistemul audio din dotarea autovehiculului proprietate personală, cu toate că era trecut de miezul nopții și locuitorii din apropiere doreau să se odihnească, dar nu puteau
De altfel, efectivele de jandarmerie care au acționat în acest sfârșit de săptămână, independent sau în cooperare cu polițiștii botoșăneni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, au aplicat sancțiuni contravenționale însumând peste 10000 de lei, cu mențiunea că multe dintre cazurile de tulburare a ordinii și liniștii publice au avut loc pe fondul consumului de băuturi alcoolice.
Citește și: VIDEO- Spațiile în care poți face grătar fără să primești o amendă
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Autoritățile anunță că acest comportament este sancționat cu amendă între 100 și 500 de lei. De asemenea, comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice către minori, de către unitățile autorizate să comercializeze băuturile alcoolice, se sancționează cu aceeași amendă, precum și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile.
Citește și: Când e necesară autorizația de construcție și ce riști dacă nu o ai
Când e necesară autorizația de construcție și ce riști dacă nu o ai. Pentru cei care vor să construiască, dar nu țin cont de legi, statul a pregătit amenzi usturătoare. Când e necesară autorizația de construcție și ce riști dacă nu o ai. Cei care vor să construiască o casă sau să facă modificări la cea pe care o au, trebuie să țină cont de prevederile legale, în caz contrar riscând să plătească amenzi usturătoare.
Autorizația de construcție ar trebui să fie obținută înainte de a începe proiectul și pentru a vă asigura că nu vă evitați orice dificultate legată de un ordin birocratic.
Citește și: Un constructor român a fost amendat cu peste 67.000 de lei. Cum a ajuns să primească această penalizare
Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro
O autorizație este valabilă timp de 12 luni, perioadă în care proiectul trebuie să fie demarat, iar dacă este necesar, aceasta se poate prelungi până la sfârșitul lucrărilor.
Prelungirea se acordă o singură dată și se face în baza unei cereri care trebuie să fie depusă cu 15 zile înainte de expirarea termenului inițial.Citește și: Reglementarea fermă a teraselor ilegale din Centrul Vechi: Ultimatumul este pe 1 iulie