In articol:
Amendă de 80.000 de lei pentru un operator al unui șantier din Capitală.
„Urmare a unei sesizări, primită la Comisariatul Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu, referitoare la disconfortul creat de activităţile desfăşurate de un operator economic pe un şantier din str.
Citește și: Garda de Mediu trage un semnal de alarmă! Unii români riscă amenzi de până la 10.000 de lei
Citeste si: Sportul românesc este în DOLIU! Dragoș, un tânăr jucător de rugby, a MURIT la doar 29 de ani- kanald.ro
„Din verificarea documentelor, a reieşit ca operatorul economic nu deţine aviz emis de Administraţia Naţională Apele Române pentru aceste foraje. Totodată, la data şi ora controlului, pe amplasament s-au identificat deşeuri de construcţii amestecate cu deşeuri de hârtie-carton, plastic şi deşeuri metalice, depozitate, atât într-un container metalic, cât şi direct pe sol”, a mai transmis instituţia.
Garda de Mediu trage un semnal de alarmă! Unii români riscă amenzi de până la 10.000 de lei
Garda Națională de Mediu trage un semnal de alarmă cu privire la românii care nu fac acest lucru. Iată despre ce e vorba! „Pe 26 mai 2022, a intrat în vigoare un act normativ (HG 714/2002) prin care persoanele fizice şi juridice care deţin fose septice sunt obligate să se înscrie în Registrul de Evidenţă a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea şi Epurarea Apelor Uzate”,
Citește și: Prefectura amendează Primăria pentru starea Parcului Cișmigiu
Conform HG 714/2002, deţinătorii foselor septice sunt obligaţi să se înscrie în registrul de evidenţă în termen de 120 zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare şi/sau epurare a apelor uzate, sau în termen de 180 zile de la intrarea în vigoare a legii, pentru cele deja construite și conectate (adică până pe 26 noiembrie 2022).
Obligaţia se aplică atât pentru fosele/bazine vidanjabile existente, cât şi în cazul celor care sunt în curs de construire.
Citește și: Garda de Mediu a dat amenzi de 300.000 de lei în București, Ilfov și Giurgiu