Comisarii ANPC au găsit mai multe nereguli la un cunoscut hipermarket din Capitală. Au fost găsite peste 600 kg de alimente neconforme.

Citește și: VIDEO- Început amar pe litoral: Comercianții și antreprenorii înfățișează nereguli șocante/ De la produse expirate la încălcarea regulilor banale

Deficienţele identificate de echipele de control au fost: comercializarea a diverse sortimente de peşte cu modificări organoleptice de aspect, culoare şi consistenţă; comercializarea unor fructe depreciate, cu mucegai; informare incorectă pe eticheta de produs faţă de cea de la raft; comercializarea unor produse cu ambalaj; comercializarea unor

castraveţi muraţi, având în lista de ingrediente menţionat oţet, fără alte informaţii privind natura acestuia; deficienţe de informare a unor produse pe baza de grăsimi vegetale, prezentate ca fiind lactate. 

Citește și: Motivul pentru care o tânără i-a avertizat pe invitații de la nunta surorii sale să nu mănânce nimic

"Din nou, comisarii ANPC au constatat abateri importante la sediul acestuia, fapt pentru care, din cauza abaterilor repetate, au propus chiar închiderea unităţii pentru o perioadă de la 6 la 12 luni", se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.  

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În afara acestei măsuri, s-a oprit și comercializarea a peste 100 kg de produse alimentare.

 

Început amar pe litoral: Comercianții și antreprenorii înfățișează nereguli șocante/ De la produse expirate la încălcarea regulilor banale

Mai mulți comercianți și antreprenori de pe litoral au început sezonul cu stângul. La două restaurante au fost descoperite produse expirate sau pregătite în condiții greu de imaginat. Iar plajele, unde șezlongul se închiriază cu 100 de lei, nu respectau nici măcar regulile de bun-simț, spun comisarii ANPC.

La o cherhana din Năvodari, comisarii ANPC spun că au descoperit un adevărat dezastru. Unele produse erau gătite și vândute la câteva zile după aceea. Iar altele erau deja expirate.

Citește și:  VIDEO- Litoralul românesc în plină efervescență: Prețurile cresc, dar turiștii vin în număr record

„Creveții pane... data expirării: 10.06. Ăștia au câteva zile, săracii, de când au murit! Despre acesta, știm, în schimb, că pe 10.06  nu mai trebuia pus la dispoziția consumatorilor. Păi, nu, lăsați eticheta acolo!”.

„- Ce înseamnă proaspăt?

- Îmi aduce un furnizor, curățăm.

- Când v-a adus furnizorul această cantitate?

- Acum 2 zile.

- Peștele nu poate fi ținut în condițiile astea”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si