Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea” solicită mărirea salariilor și organizarea în cel mai scurt timp al examenelor de promovare în funcție publică și asigurarea consumabilelor la instituțiile subordonate.

Citeste si: Final de proteste la STB. Șoferii și vatmanii se întorc la muncă după cinci zile de grevă

Sindicaliștii cer mărirea salariilor

"Solicităm aplicarea urgentă şi unitară a legii salarizării, fără discriminări şi în acord cu Decizia nr.

794/2016 a Curţii Constituţionale, eliminarea incompatibilităţilor impuse sau acordarea unui spor de incompatibilitate în cazul păstrării acestora, organizarea în cel mai scurt termen al examenelor de promovare în funcţie publică şi asigurarea consumabilelor la nivelul instituţiilor subordonate.(...) Atragem atenţia că în cazul în care problemele prezentate nu-şi vor găsi rezolvarea, luăm în calcul deschiderea unui conflict de muncă, în baza Legii nr. 62/2011 a Dialogului Social, care poate duce inclusiv la grevă generală. În această situaţie, subliniem existenţa unei posibile blocări indirecte a întregii activităţi guvernamentale. În această situaţie, subliniem existenţa unei posibile blocări indirecte a întregii activităţi guvernamentale", se menţionează în comunicat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Nicușor Dan, după prima rundă de negocieri de la STB: „Sunt tot mai mulţi şoferi care înţeleg că această aventură trebuie să se sfârşească”

Ce alte precizări au mai făcut sindicaliștii

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală "Solidaritatea" au menționat și de "nerespectarea prevederilor Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prin neacordarea, începând cu anul 2020 a diferenţelor de tranşe salariale prevăzute de legea sus- menţionată".

Citeste si: Grevă STB 2022. Angajații de la STB refuză să își reia activitatea. Greva continuă și vineri dimineață. Decizia Tribunalului

De asemenea, aceştia mai precizează "subvenţionarea activităţii statului român de către proprii angajaţi prin achiziţionarea de către aceştia de hârtie, tonere de imprimantă, dosare, etc. întrucât angajatorii nu oferă minimul necesar pentru buna desfăşurare a activităţii instituţiilor coordonate".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si