Președintele PNL, Nicolae Ciucă, amenință direct parlamentarii PNL. Acesta declară că membri PNL care nu votează eliminarea legilor cu privire la pensiile speciale, cum ar fi pensiile speciale ale parlamentarilor și legea cumului pensie-salariu, vor fi excluși din partid.

Eliminarea pensiilor speciale, proces greu de asimilat de către parlamentari

După ședința de luni, Nicolae Ciucă a mărturisit că parlamentarii PNL au timp până miercuri pentru a vota pentru legea care prevede eliminarea pensiilor speciale.


Nicolae Ciucă a declarat că decizia a fost luată în BPN(Biroul Politic Național) și privește legea pensiilor speciale, legea pensiilor parlamentarilor şi legea cumului pensie cu salariul.

„A fost luată decizie în BPN ca toţi parlamentarii PNL să voteze acest pachet de legi, până miercuri la închiderea sesiunii parlamentare”, aprecizat în declarația oferită luni, Nicolae Ciucă.

În caz contrar, dacă parlamentarii nu vor vota pentru eliminarea pensiilor speciale, Nicolae Ciucă va lua măsuri drastice. Acesta a declarat că toți parlamentarii care nu vor vota pentru eliminarea pensiilor speciale vor fi excluși definitiv din partid.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Sunt convins că veţi întreba ce se întâmplă cu parlamentarii care nu votează legea pensiilor parlamentarilor. Am luat decizia ca cei care nu votează să fie excluşi din partid”, a spus Nicolae Ciucă.

"În cadrul Biroului Politic Național, am luat decizia ca parlamentarii PNL să voteze reforma pensiilor speciale, legea privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, precum și eliminarea posibilității cumulului pensie-salariu la stat. PNL a susținut dintotdeauna reforma pensiilor speciale și va vota solidar în favoarea acesteia.

Nu mai putem amâna această reformă, care este prinsă în PNRR și care are termene precise.", a scris într-o postare pe contul personal de Facebook, Nicolae Ciucă.

Citește și: Curtea de Apel București anunță că, de pe 21 iunie, își va continua activitatea doar în cazuri urgente

Atacarea constituțională a eliminării pensiilor speciale este posibilă

Eliminarea legilor cu privire la acordarea pensiilor speciale pentru parlamentari poate ridica problema. Nicolae Ciucă nu exclude atacarea acestei legi în cadrul CCR. În această situație, Ciucă a declarat că procesul de rezolvare va fi ca în cazul celorlalte legi.

Dacă situația va declara mai multe nemulțumiri parlamentarilor va exista o sesiune extraordinară a Parlamentului, bineînțeles, în vederea aprobării legii de eliminare a pensiilor speciale.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Este foarte posibil să avem sesiune extraordinară, pentru că, indiferent care vor fi deciziile, aşa cum am procedat la adaptarea şi armonizarea legilor pentru a îndeplini jaloanele din PNRR, România are nevoie de aceşti bani care ne-au fost alocaţi, au fost luaţi în calcul când s-a întocmit bugetul de stat şi nu ne permitem să pierdem aceşti bani.”,

a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu, la Chișinău: "Relaţiile comerciale dintre România şi Republica Moldova, anul trecut, s-au mărit cu 50%"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si