In articol:
Prima zi de verificări făcute de comisiile mixte, organizate la nivelul prefecturii, în centrele de îngrijire a bătrânilor din județul Prahova s-a finalizat cu amenzi totale în cuantum de 750.000 de lei. Inspectorii au constatat că în unele centre numărul angajaților era prea mic comparativ cu cel al persoanelor pe care aceștia le îngrijeau, alte nereguli se referă la lipsa asistenţei medicale, mâncare expirată, spații neigienizate şi lipsa unor autorizații.
Echipele formate la nivelul Prefecturii Prahova au verificat, luni, 8 furnizori de servicii sociale, care operează în total de 14 centre situate în localitățile Buşteni, Sinaia, Breaza, Câmpina, şi Băicoi şi Scorţeni. Deficienţele constatate vizează: lipsa autorizațiilor de securitate la incendiu; lipsa controalelor medicale pentru angajați; spații neigienizate corespunzător; colectare necorespunzătoare a deşeurilor menajere; personal de specialitate subdimensionat raportat la numărul beneficiarilor; lipsa licenţelor de funcționare (a fost prezentată documentație în vederea
„Au fost identificate probleme de natură contravenţională, care nu impuneau suspendarea activităţii acestor centre. Totodată, au fost dispuse măsuri în sarcina centrelor rezidențiale cu termene de realizare a acestora, urmând ca ulterior, să fie efectuate noi verificări pentru constatarea modului de îndeplinire a acestora şi de
Citește și: Demisii pe bandă rulantă în dosarul centrelor în care bătrânii erau supuşi unor tratamente inumane
Controalele au fost făcute de către şase comisii mixte formate în total din 60 de reprezentanţi Agenţiei Județene pentru Inspecție Socială, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Protecția Consumatorului, ISU şi Poliţiei.
Două azile de bătrâni din Eforie Nord au fost închise deoarece funcționau fără autorizație
Două azile de bătrâni din Eforie Nord au fost închise în urma controalelor desfășurate de autorități, deoarece funcționau fără autorizație.
Prefectura Constanța a anunțat marţi, că în cursul zilei de luni au fost verificate 14 centre, dintre care trei publice şi 11 private, în care se aflau 376 de persoane.
Au fost date 48 de amenzi, în valoare de aproape 800.000 de lei.
“Sancțiunile au fost aplicate pentru starea mobilierului din centre, din motive de curățenie, instalații sanitare neconforme, produse expirate, depozitare necorespunzătoare, nerespectarea capacității centrului, funcționare fără autorizație de securitate de incendiu, lipsa documentației de specialitate”, a transmis Prefectura Constanța.
De asemenea, două cămine de bătrâni din localitatea Eforie Nord au fost închise, pentru funcționare fără autorizații, a mai precizat sursa citată.
Citeste si: Dorian Popa, condamnat la închisoare! Instanța a emis decizia finală- radioimpuls.ro
În judeţul Constanţa se află 101 de centre rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, centre rezidenţiale destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi şi centrele destinate copiilor, în care se află 2.582 de beneficiari.
Acțiunile de control sunt realizate de cinci echipe, formate din reprezentanţi din şapte instituţii- IPJ Constanţa, ISU Dobrogea, AJPIS Constanţa, ITM Constanţa, CJPC Constanţa, DSP Constanţa şi DSVSA Constanţa.