Șoferii din România trebuie să aibă mai multă grijă în trafic. După scumpirea carburanților, autoritățile au anunțat că și amenzile din trafic se vor majora, astfel că aceștia vor fii obligați să fie mult mai vigilenți. Noile măsuri intră în vigoare începând cu anul 2023.

Citește si: Amenzi de 20.000 de lei pentru această categorie de români. Țara noastră se află pe penultimul loc, în Europa, la reciclare

Anul 2023 vine cu noi reguli. Amenzile din trafic vor fi majorate considerabil, potrivit declarațiilor premierului Nicolae Ciucă. Așadar, șoferii au parte de încă o veste proastă, deoarece pe lângă banii mai mulți cheltuiți pentru alimentarea mașinilor, acum vor trebui să facă același lucru și dacă vor încălca regulile de circulație.

Amenzi de circulație, majorate în anul 2023

Nicolae Ciucă a venit cu vești mai puțin bune pentru români. Oamenii sunt revoltați deja din cauza faptului că scot mai mulți bani din buzunare pentru a-și alimenta mașinile, iar acum au aflat că și amenzile de circulație vor fi mai mari.

Citește si: Autoritățile efectuează mai multe controale la barajele din țară, în urma incidentului din Roșia Montană

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Punctul de amendă ar putea să crească de la 145 de lei la 300 de lei. Ceea ce ar putea să îi scape pe șoferi și de această dată de acest lucru, ar fi înghețarea valorii punctului, lucru care se întâmplă de câțiva ani.

Decizia de a majora amenzile din trafic vine după ce și salariile au suferit majorări, după spusele premierului Nicolae Ciucă. Așadar, dacă salariu minim brut pe economie crește la 3.000

lei, atunci și amenzile vor fi majorate.

Citește si: VIDEO- Un proiect de lege propune ca minorii prinși că fumează în spațiile publice să fie amendați

Acest lucru face parte din Codul Rutier, care spune că punctul de amendă trebuie să fie 10% din salariul minim brut pe economie. Momentan, amenda maximă cu care poate să fie sancționată o persoană fizică este de 4.460 lei, respectiv 20 de puncte de penalizare. În ceea ce privește valoarea amenzii maxime pentru o persoană juridică este de 22.300 lei, respectiv 100 de puncte de penalizare.

Citește si: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si