Neatenția îi costă scump pe șoferi. Dacă nu ai citit noul Cod Rutier, nu trebuie să te urci la volan pentru că riști să fii amendat. Mai exact dacă nu știi noile reguli primești o amendă de 725 de lei. Ca să eviți un astfel de eveniment, citește în continuare articolul pentru a afla ce este strict interzis atunci când conduci.

Citeste si: Șofer teribilist, accident după drifturi

Șoferii riscă să primească amenzi din ce în ce mai mari. Cine nu respectă noile reguli ale Codului Rutier 2022 va plăti sume usturătoare. Una dintre reguli se referă la cât de îngrijit este autoturismul. Parbrizul, luneta sau geamurile trebuie să fie în permanență curate, astfel încât șoferul să vadă bine tot ce se petrece în trafic. Cei care nu țin cont de această regulă, riscă să fie sancționați cu sume cuprinse între 860 și 1.160 de lei.

Vești proaste pentru șoferi! Noile reguli le va da bătăi de cap

Conducătorii auto trebuie să știe că din mașină nu trebuie să le lipsească trusa medicală, triunghiurile reflectorizante omologate și stingătorul pentru incendii. Lipsa lor duce la amenzi cuprinse între 590 și 725 de lei.

Citeste si: Minor în comă, după un accident grav

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Persoanele care au obiceiul de a împrumuta mașina de la un prieten la altul, noul Cod Rutier 2022 vine cu vești proaste. Șoferii care împrumută automobilul amicului vor avea parte de o amendă mai mare dacă vor comite vreo infracțiune cu mașina respectivă, fără a avea posibilitatea de a plăti jumătate din sumă în primele 15 zile.

amenzi cod rutier 2022

Schimbări în Noul Cod Rutier 2022.

[Sursa foto: Facebook]

„Dacă îi dai unui prieten mașina ta și acesta face accident, riști să plătești o amendă de până la 2.900

de lei, fără posibilitatea de a achita jumătate din valoarea sa în termen de 15 zile. Acest lucru se aplică doar dacă refuzi să le dai polițiștilor datele personale ale prietenului cu pricina”, a explicat Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Citeste si: VIDEO| Accident cu final tragic în Timișoara: o pensionară în vârstă de 72 de ani a murit la volan

De asemenea, neacordarea de prioritate vine și ea cu amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei. Amenda crește în cazul în care este produs și un accident în condițiile neacordării de prioritate, ajungând la sume cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei. Noile reguli nu se opresc aici. Conform unui proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor, conducătorii auto pot primi amenzi și dacă nu plătesc taxa de drum.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cine nu plătește rovinieta este sancționat. Acest tip de șoferi pot primi amenzi de la 275 de lei, în cazul autoturismelor, iar pentru camioane valoarea se triplează și amenda poate ajunge la 12.000 de lei.

Citeste si: FOTO. Carnagiu pe A1, în Ilfov! Două mașini au fost strivite între o cisternă și un TIR. Șoferii ambelor autoturisme și-au pierdut viața


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si