Pe pagina de Facebook, Marcel Boloș a anunțat „amenzi de 4 milioane lei pentru cei care nu aplică preţuri corecte la alimentele de bază. Când Guvernul României a decis plafonarea marjelor de adaos comercial la alimentele esenţiale, am spus că este important ca efectele măsurii să apară pe tot lanţul, de la procesator până la vânzătorul final şi distribuitor. Tocmai de aceea am cerut atenţie maximă, pentru a asigura echitatea şi corectitudinea în mediul economic”.

Amenzi uriașe pentru cei care nu respectă prețul la alimentele de bază

Ca urmare a controalelor făcute în aceste zile în Capitală de către inspectorii Direcției generală antifraudă fiscală, Marcel Boloș a anunțat că s-au aplicat amenzi cu o valoare totală de 4 milioane de lei.

Citește și: Banii europeni pentru români, pe masa Guvernului. Marcel Ciolacu, anunț important de la Palatul Victoria

Un operator economic din domeniul distribuției de legume-fructe a fost sancționat de inspectorii antifraudă cu o amendă de două milioane de lei din cauza depășirii în mod repetat a cotei de adaos comercial prevăzută de ordonanță. Operatorul economic este un furnizor pentru marile lanțuri de magazine și hypermarket-uri.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Alt distribuitor din București a fost sancționat tot cu două milioane de lei pentru nerespectarea cotei e maximu 5% față de prețul de achiziție al unor produse alimentare, precum fasolea uscată sau uleiul.

Marcel Boloș, anunț pe pagina de Facebook cu privire la amenzile date

Marcel Boloș a mai afirmat că măsura are ca scop final ieftinirea prețului „la produsele alimentare printr-o plafonare a marjelor de adaos comercial, la nivel de procesator cu 20%, la nivel de distribuitor cu 5% şi la nivel de vânzător final cu 20%”.

Astfel, decizia a fost luată pentru ca românii să nu plătească cu 80% mai mult la produse precum pâinea sau laptele, potrivit ministrului.

Citește și: Alexandru Rafila anunță sprijin medical Israelului. ,,Noi avem toată deschiderea, mai ales că Israel ne-a oferit sprijinul atunci când am avut orice fel de incident''

„Scopul nostru este ca oamenii să găsească în magazine preţuri corecte. S-au văzut efectele: produse mai ieftine şi cu 50%”, a adăugat Marcel Boloș.

Ministrul a mai menționat că reducerile de prețuri funcționează doar pe o perioadă scurtă de timp.

„Pe termen lung este nevoie de creşterea producţiei interne, pentru a determina cu adevărat o scădere a preţurilor. Continuăm să găsim soluţii şi să investim în industria alimentară, pentru ca noi să procesăm ceea ce producem”, a conchis Marcel Boloș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si