Conform Noului Cod Rutier,  șoferii trebuie să țină cont de o nouă lege. Schimbările îi va afecta dacă nu sunt atenți. Toți cei care vor circula fără rovinietă și sunt prinși de către oamenii legii vor plăti amenzi şi de cinci ori mai mari. Noua reglementare îi dă peste cap pe șoferi.

Citeste si: VIDEO| S-a produs și minunea la pompă. După ce barilul de țiței s-a ieftinit șoferii au început să observe reduceri de preț și la carburant

Veștile proaste nu întârzie să apară. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a făcut anunțul. Șoferii se pot alege într-o fracțiune de secundă cu o amendă de 550 de lei.

Vești proaste pentru șoferi

A fost aprobat proiectul de lege pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Citeste si: VIDEO- Accident în lanț pe A1. Două mașini au fost prinse într-un tir și o cisternă, șoferii au murit pe loc

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Legea este valabilă pentru toți șoferii din România și a intrat în vigoare chiar în weekendul trecut. Prețul rovinietei pentru un întreg an este de 140 de lei. Amenzile încep de la 280 de lei și pot ajunge până la 550 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului României a declarat că din anul 2010 până în prezent cuantumul amenzilor a rămas la acelaşi nivel, în timp ce cuantumul tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România exprimat în lei a crescut cu aproape 20%.

Citeste si: Recensământul populației 2022 online. Cum se completează online chestionarul?

„Astfel, valoarea amenzilor contravenţionale s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda minimă şi de patru ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda maximă”, a mai transmis Guvernul.

Citeste si: A fost lansată prima mașină electrică românească! Ce preț are și când ar putea fi folosită pe șosele


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si