Potrivit ANSVSA, seria controalelor pe litoral este în plină desfăşurare la unităţile de alimentaţie publică aflate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Astfel, medicii veterinari care activează în cadrul ”Comandamentului Sezon Estival 2020,” au verificat, în intervalul 3-7 august, 163 de unităţi de alimentaţie publică: estaurante, cafe-baruri, pizzerii, unităţi tip fast-food, braserii, unităţi de tip bufet, baruri, rulote, magazine alimentare, laboratoare de cofetărie/patiserie, o gelaterie, un stand cu produse alimentare, unităţi tip bistro, o tonetă şi o autoutilitară.

„Au fost constatate abateri de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor la 60 de unităţi(...) Neregulile au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 368.000 de lei”, a transmis, vineri seară, ANSVSA.

118 kilograme de produse au fost retrase

De asemenea, a fost emisă o ordonanţa de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast food şi au fost confiscate şi retrase de la vânzare 118 kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Horaţiu Moldovan, despre deschiderea restaurantelor: "Ar fi imprudent"

Printre deficienţele constatate de inspectorii sanitar-veterinari se numără manipularea neigienică a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; depozitarea ouălor în condiţii necorespunzătoare; depozitarea alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică; funcţionarea fără

documente de înregistrare sanitară veterinară.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si