Potrivit unui comunicat al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, inspectorii care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat, în perioada 24-30 iunie, 203 unităţi amplasate în Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia, din care aproape jumătate erau restaurante.

Citeste si: VIDEO| Mamaia, mai scumpă decât Grecia. Cu cât au crescut prețurile pe litoral

"În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi

valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie;  depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare", se arată în comunicat.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, cinci restaurante, două unităţi tip fast-food, patru unităţi tip bufet, trei magazine alimentare au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 95.000 de lei, a mai precizat sursa citată.

De asemenea, echipele de control au retras de la comercializare 93 de kilograme de produse alimentare improprii consumului uman.

Citeste si: VIDEO| Sudul litoralului se schimbă la față. Hotelurile aflate în paragină vor fi modernizate

A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si